Eskişehir Ambulans Servisi, 25’i merkezde, 16’sı ilçelerde bulunan 41 istasyonla vatandaşlara hizmet veriyor. Hekim, paramedik, Acil Tıp Teknisyeni (ATT) ile çoğunluğu paramedik ve ATT’lerden oluşan ambulans sürücüsü personeliyle hastaların yardımına koşan servis, her gün onlarca vatandaşın hayatını kurtarıyor.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem Pala, eskisehir.net’e yaptığı açıklamada, yıl sonunda istasyon sayılarını 41’den 43’e çıkaracaklarını söyledi. Kırsal ilçeler dahil Eskişehir’in tamamına hizmet verdiklerini anlatan Pala, 90 saniye içinde istasyonlardan çıkış yaparak vakalara ortalama 4-4,5 dakikada ulaştıklarını bildirdi.

Pala, şöyle devam etti:

“112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden yardıma ihtiyacı olan vatandaşımız arıyor. Çağrı alıcı personellerimiz vatandaşımızın çağrısını karşılıyor. Danışman hekim arkadaşımız hastanın durumunu değerlendirerek en uygun ve yakın ekibimizi vakaya yönlendiriyor. Tüm ekiplerimizde ‘Akıllı Ambulans’ sistemine sahip tabletler var. Vakaya dair bilgiler ile adres, tablet üzerinden ekibimize gönderiliyor. Ekibimiz vakaya ulaşarak hastayı alıyor ve komuta kontrol merkezinin uygun gördüğü hastaneye naklini gerçekleştiriyor.”

Ağırlıklı olarak medikal vakalarla karşılaştıklarını dile getiren Pala, adli vakalarla da ilgilendiklerini belirtti. Bünyelerindeki 69 ambulansın tamamının 2’nci Basamak Yoğun Bakım Üniteleriyle aynı donanıma sahip olduğunu vurgulayan Pala, hastaların, olay yerinden hastaneye ortalama 8 dakikada ulaştığı bilgisini de verdi.

İl Ambulans Servisinde 11 yıldır sürücü ATT olarak görev yapan Ömer Can Özkan da zaman zaman vatandaşların, özellikle yaz aylarında klima ve müzik sesi nedeniyle ambulans sirenini duymadığını dile getirdi.


 

Ekip sorumlusu paramedik Muhammed Kadir Özdemir ise ambulansta, hastalara en üst tıbbi seviyeye kadar müdahale edebildiklerini kaydetti.



 

ATT Ece Keskin de bölgelerinde günde ortalama 13 vakaya ulaştıklarını bildirdi.