Eskişehir Şehir Hastanesi önünde açıklama yapan Köksal, şöyle konuştu: “Çok fazla sözün ve süslü cümlenin öneminin olmadığı bir günden geçiyoruz. Bugün acımız büyük. Sosyal medyada yapılan eleştirileri görüyorum. Acımız bir kat daha artıyor. Sebebi ne olursa olsun, nedeni ne olursa olsun bir cani şifa veren cana kıyıyorsa bunu hiçbir cümle anlatmaya yetmez. Bugün beyaz önlüklere kanın bulaştığı bir gün. Kara bir gün. AVM’lere verilen değerin hastanelere verilmediği bir dönemden geçiyoruz. X-ray cihazlarının doktorların, sağlık çalışanlarından daha önemli olduğu günlerden geçiyoruz. Pandeminin kahramanları olarak sesleniyoruz; bizler ölüyoruz.

Konuşacak söz bulamıyorum. Bir daha yaşanmasın diye temenni ediyoruz ama daha kötüsünü yaşıyoruz. Sağlık çalışanı sadece vatan için ölmeli. Devleti, milleti için ölür, sağlık çalışanı cephede ölür. Bu kara günün topluma ders olmasını istiyoruz. Eşim de hekim, akşamdan beri ne konuşacağımızı bilemiyoruz.

Bizleri ayrıştırmaya çalışıyorlar. Pek çok eylem yaptık. Almadığımız paralar yüzünden paragöz olduk. Pandemide herkes annesinden babasından bile kaçarken bizler bedel ödedik. Ancak bu bedel böyle sonuçlanmamalıydı. Toplumu sağduyuya çağırıyoruz. Toplum, sağlık çalışanlarına sahip çıkmalı. Sizler tükeniyoruz. Bugün yas günümüz. Pandemide Avrupa’da ayaklar altında insanlar ölürken bu şifalı eller işinin başındaydı. Bütün dünya Türkiye’deki sağlık çalışanını konuştu, bizim siyasilerimiz binaları konuştu. Bu binalar bu gördüğünüz sağlık çalışanları olmadığı sürece bir işe yaramıyor.

Bugün Konya Şehir Hastanesini bilmem kaç milyon dolara yaptırmanız bir anlam ifade etmiyor. Son teknolojiyle de donatılma içinde vefakar, imanlı, inançlı sağlık çalışanı yoksa işe yaramıyor. Bugün bizim yaptığımız işe saygısı olmayan idarecilerimiz var bizim. Kimse bizi anlamıyor. Herkes bizim para ve iş yükünden dolayı isyan ettiğimizi sanıyor. Biz insan yerine konmak istiyoruz. Hak ettiğimiz değeri görmek istiyoruz. Bu ülke çok krizlerden geçti. Bi şekilde her şeye çözüm bulundu. Ama son üç yıldır Türkiye’de sağlık sistemi geriye gidiyor. Çökmeye başladı dediğimizde yine hep şahsi eleştiriler, yanlış yapıyor dediler bu dönemde bu konuşmaları yapmaması gerekiyor dediler. İnandığımız şeyleri söyledik. Bugün keşke bu şekilde haklı çıkmasaydık.”

Konuşmanın ardından doktorlar ve sağlık çalışanları Atatürk Anıtı’na ‘ölüyoruz’ yazılı çelenk bıraktı.