Öncelikle birbirlerinden ayırt etmek pek mümkün olmasada bu küçük sinekler aslında 3 farklı tür. 

1.Meyve sineği

Küçük ve kahverengidirler. Genlellikle mutfakta toplanan sinekler meyve sineğidir. Lavraları meyve sebzelerin içinde yaşarlar. Mayalaşmış yiyeceklerden beslenirler. Yazın daha fazla sayıda olurlar.

2.Lağım sineği

Bu sinek evinizde varsa tesisatla ilgili bir sorun olup olmadığının kontrol edilmesinde yarar var. Çünkü bu sinekler mutfak ve banyoda tesisat sorunları olduğunda artarlar. Lağım sineğine benzerler fakat zikzak şeklinde yürürler. Geceleri aktiftirler.

3.Mantar sineği

Küçük gübre sineği olarak da bilinmektedirler. Küçük siyah sineklerdir. Evde bitki etrafında ve pencere kenarında sıklıkla görülürler. Bitkilere fazla su verilemesi, nemli toprak görülmesi sayılarını arttırır. Evde bulunan sineklerden kurtulmak için evde yapabilecekleriniz ise şunlar;

Limon yağı

Bir litre suyun içine 40-50 damla limon suyu damlatın. Oda spreyi kabıyla evinizin her yerine bu karışından sıkın. Hem oda spreyi hem de sineklerin kaçacağı doğal bir çözüm olacaktır.

Kavanoz 

Ufak bir kavanoza bir parça tatlı meyvekoyun ve streç filmle kapatın. Bir kürdan yardımıyla ufak bir delik açın. Sineklerin çok olduğu yere kavanozu bırakın. Sinekler açtığınız delikten içeri girecek ve çıkamayacaklardır.

Sirkeli Su

Bir çay bardağını 2-3 parmak boşluk kalacak şeklide suyla doldurun geri kalan yere sirke koyun. Sineklerin olduğu bölgeye bardağı bırakın sinekler ölerek suya düşecektir.

Limon Karanfil

Bütün limonda veya dilim limonda delikler açın. Deliklere karanfil yerleştirin. Mümkün olduğunca sık karanfil yerleştirin. Limonları sinek gördüğünüz bitkinizin, lavabonuzun vs etrafına yerleştirin.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi