Haber Merkezi

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Genel İdare Kurulu Üyesi Ünzile Yüksel, Eskişehir İYİ Parti İl Başkanlığı’na ziyarette bulundu. Ziyarette Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı Genel İdare Kurulu Üyesi Kadriye Ünler, Kadın Politikaları Balkan Yardımcısı Sevgi Yalav, Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı Ferhan Başaran ve İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil yer aldı.

Ayaklarına gidip dinleyeceğiz

Ziyarette konuşma yapan Yüksel, “Kadın Politikaları olarak ülke genelinde başlattığımız ‘Kapı çal gönül al’ etkinliğimizin bir bölümünü bugün Eskişehir’de gerçekleştireceğiz. Hem kadın teşkilatlarımızla buluşma hem de genel ana teşkilatla buluşma bunlarla hasbihal edip dertleşmenin ardından gruplarımız Eskişehir’de mahallelerde kapı çalacaklar. Asıl amacımız derdini ayağına gidip dinlemek” dedi.

Yüksel, sözlerine şöyle devam etti:

“Yönetime sahip olmak için yollardayız”

“Bu ülkenin yaşadığı bu derin yoksuzluğa mahkum edilmesinin kader olmadığı hepimiz biliyoruz. Birilerinin 11 maaş alıp keyif sürdüğü bir ortamda çocuğunun okul kıyafeti alamayan, üniversite kazandığı halde kayıt yaptıramayan aileler ve gençlerin olduğu bir zamanda bizim oturup siyaset yapmamız reva değildir. Onun için kapı kapı geziyoruz, dertleri dinliyoruz genel başkanımızın emriyle. Bu derin yoksulluktan nasıl çıkılır? Bu adaletsiz düzen nasıl sona erer? Halk bizden ne bekliyor? Sorularının cevaplarını çözüm önerisi olarak halkımıza sunmak ve yönetime de sahip olmak için yollardayız.”

“Sıkıntı iktidardadır”

“Bu millet sahipsiz değildir. Bu derin yoksulluk çözümsüz değildir. Açık yüreklilikle söyleyebilirim ki hukukçu kimliğimle de beyan ederim ki ülkenin bugün geldiği nokta iktidarın bilerek, isteyerek ve kasten yürüttüğü politikalardır. Ekonominin dibe inmesi, insanların yoksullaşması ve milyonları bulan geçici sığınmacıların ülkemizde bulunması hiçbir şey tesadüfi değildir. Onun için sistem sıkıntıdadır. Sıkıntı iktidardadır. Ülkenin zora düştüğü bir dönemde, herkesin suspus olduğu bir dönemde, ağzını açmaya çekindiği bir dönemde mertliğin, cesaretin cinsiyette değil, yürekte olduğunu gösteren Meral Akşener çıktı dedi ki ülke sahipsiz değil, bu ülkenin çocukları burada. Milletin kendisi burada. O yüzden diyoruz ki millet bizi çağırıyor.”