Bingöl, eskisehir.net’in facebook hesabından yapılan canlı yayında Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı.

Saadet Partisi Genel İdar Kurulu Üyesi de olan Bingöl’ün öne çıkan cümleleri şöyle: "Altılı Masa, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin belki en önemli oluşumu. Altı farklı düşüncesi olan partinin Türkiye’nin içinde bulunduğu bu tablodan çıkışı için bir araya gelmesi Türkiye için ciddi bir kazançtır. Elbette siyasi farklılıklarımız var, olabilir. Bu kazanımı berhava etmemek lazım. Özellikle iktidar kanadından Altılı Masa’yı sabote etmek adına farklı söylemler var. Biz bunlara itibar etmiyoruz. Altılı Masa, Türkiye için şanstır. Güvenen çok insan var. Bunu berhava edersek bunun hesabını torunlarımıza veremeyiz.”

CHP’liler çok dikkatli olmalı
Bingöl, CHP’li bazı yöneticilerin son dönemdeki söylemlerine dikkat çekerek “Ahlaki ve dini değerler üzerinden bazı söylemler toplum üzerinde farklı etki yapabiliyor. CHP teşkilatlarının, yöneticilerinin bu konuda çok dikkatli olması lazım. Bu ülkede dominant nüfus Müslüman. Dolayısıyla Müslümanların değerlerine öyle veya böyle saldırmanın hiç kimseye kazandıracağı hiç bir şey yok. 85 milyon bir arada yaşamak istiyoruz. Bu mümkündür. Bunu berhava edecek söz ve eylemlerin bu ülkeye fayda getirmeyeceğini söylüyorum. CHP ve yöneticilerinin de bu konuda çok hassas davranmalarını ifade ediyorum. Sadece İzmir değil, eski bir sendika başkanı var… Bu tür söylemler mevcut iktidarın devamına zımnen katkı sağlayabilecek cümlelerdir” dedi.