Eskişehir Tren Gar’ında günlerdir sırrı çözülemeyen bir skandal yaşandı.

Önce bir AKP vekilinin danışmanı istediği bileti bulamadığı için VİP bölümünde çalışan 4 kişinin sürgün edildiği dile getirildi.

Hangi vekil, hangi danışman, nasıl diye düşünürken akabinde işçinin savunucusu olan Demiryol İş Sendikası yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Sürgün edilen 4 kişinin aleyhine olan açıklamada, Olay manipüle ediliyor, burada görevini kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma v.s. v.s. gibi çok ağır, çok büyük ithamlar yer aldı.

Ertesi günlerde sürgün edilen kişilerin tekrar eski görevlerine döndüğünü, dolayısıyla sendika tarafından iddia edilen ithamların asılsız olduğunu anlamış olduk.

Anlayacağız skandal içinde skandal, yanlış içinde yanlış, neresinden tutarsanız elinizde kalan bir sürece tanıklık ediyoruz.

Ak Parti yeni Ömer’ler, Hatice’ler arayadursun bir milletvekili danışmanı bile kendini insanların ekmeğiyle oynayacak kadar güçlü görebiliyor.

Bu arada tüm Eskişehir vekillerini itham altında bırakmayalım bu danışmanın Emine Nur Günay gibi nazik ve insani bir ismin danışmanı olduğu iddia ediliyor.

Peki, varlık amacı işçiyi, emeği korumak, onun sorunlarıyla mücadelesinde arkasında durmak olan sendika ne yapıyor? Ona ne demeli?

Nasıl olurda sürgün edilen çalışanların yanında değil karşısında durur ve üstelik onları çok ağır ithamlarla yargılar ve böyle bir işi onaylar?

Velev ki ithamlar doğruydu neden bu kişiler olay patlayınca görev yerlerine döndüler?

Sendika Başkanı işçiyi, emeği değil de bir vekili ve danışmanını mı korumak istedi? Sendikal mücadeleyi bu kadar ayaklar altına almaya değer miydi?

Neden derin bir sessizlik, ısrarla üstü kapatılmak istenen bir olay mı var ortada?

Bildiklerimizden, duyduklarımızdan daha derin, daha başka, daha ötede bir süreç mi yaşanıyor?

Sürgün olayı Cumhurbaşkanı’na kadar yansıyan bir olaya dönüştü mü? Sürgün edilenlerden biri de AKP’nin kurucu listesinde yer alan Ömer veya Haticeler miydi? Bu olay parti içinde ciddi bir rahatsızlık huzursuzluk yarattı mı?

Hiç bir şey olmamış gibi yapınca geçiyor mu?

AKP sözcülerine “Hayırdır” diye sorsak ses gelir mi?

Belli ki gelmez, gelmeyecek ama bilsinler ki biz de ısrarla sormaya, takip etmeye devam edeceğiz.

Çünkü Eskişehir Tren Gar’ında

Hiç bir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu ve bu aydınlanmalı !