Tepebaşı Belediyesine ait Özdilek Kültür Merkezinin ev sahipliğini yaptığı toplantı İl Başkanı Kasım Karakaş’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Ev sahibi Küçük Millet Meclisi Başkanı Sevim Şahin’inde yer aldığı toplantıya engelli bireylerde katıldı.

3 Aralık Dünya Engeliler günün önemine değinen Kurucu Genel Başkan Ayhan Bilgen “Engelli vatandaşların sorunları sadece bir günlük değil, sürekli ele alınmalı ve kısa sürede çözüm üretilmelidir. Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmalıyız. Yaşadıkları sorunları sürekli ele almalıyız” dedi.

Genel Başkan Bilgen, siyaset yapmanın da bir sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek “Siyaset kimse için bir neden olmamalıdır. Siyaset yapmak bir sorumluluk işidir. Kişisel çıkarlar elde etmekten, kutuplaştırmadan, çatışmadan ve kavgadan kurtarırsak siyaset işte o zaman yapılır. Türkiye’nin seçime giderken, sivil ve demokratik bir Anayasaya ihtiyacı vardır.6’lı masa bu konuda bir paket hazırladı. Her ülkenin sadece bir tane anayasası olur. Bu konuda uzlaşmaya tabi bir çaba ortaya koymalıyız. Halk siyasi partilerin arka bahçesi değildir. İşportacı kavgasını da bir an önce bırakmalıyız” diye konuştu.

Bilgen, daha sonra Küçük Millet Meclisinin Aralık dönemi toplantısına konuk oldu.