Uzun yıllarda Eskişehir’de kadın doğum uzmanı olarak çalışmış olan Kabukçuoğlu, Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı. Kabukçuoğlu “İYİ Parti Türkiye’nin şansıdır. Net ve açık, kesin… Tartışılmaz… Genel Başkanımız Meral Akşener bu hareketi başlattı, toplum teveccüh gösterdi. İlk seçimde yüzde 10’a yakın bir oy aldık. Şu anda yüzde 20’nin üzerinde oyumuz var. Oyumuzu yüzde 100 artırmış bir partiyiz” dedi.

‘Ha AK Parti de gidermiş’ dedirttik
“Bu iktidar 20 yıldır iktidarda. 20 yıldır iktidarda olmasının başka kusurları yok mu, sorumluları yok mu? Buradan alınması gereken insanlar yok mu? İYİ Parti bu boşluğu doldurdu. İYİ Parti olmasaydı AK Parti’nin asla iktidarı terk etmeyeceği, ne olursa olsun kimsenin onlarla boy ölçüşemeyeceği söyleniyordu. Biz bunu başlangıçta CHP ile yerel seçimlerde kurduğumuz ittifakla Ankara, İstanbul, Mersin, Adana başta olmak üzere buraların alınması ‘Ha AK Parti de gidermiş’ fikrini vatandaşta doğurdu. AK Parti de ‘Ha biz artık gitmeye başladık’ görüşünü kabul etmeye başladı. İYİ Parti rolü yüzde 90 desem yanlış olmaz. CHP bize 15 milletvekili verdi, Meclis’e girmemizi sağladı. Ama bizim Türk siyasi hayatına ve sosyal hayata yaptığımız katkılar da ayan beyan ortada.” 

Eskişehir’de iki milletvekiline razı değiliz
“Eskişehir’de 2018’de 75 bin oy aldık. Eskişehir, Türkiye’de en güçlü olduğumuz illerden birisi… Eskişehir’de iki milletvekiline razı değiliz. Daha fazlasını istiyoruz, hedefliyoruz. Yıldızı parlayan partiyiz. Oyumuzu yüzde 100 artırdık.”

Beş yılda beş il başkanı…
“Arslan Kabukçuoğlu, Ramis Tunca, Avukat Mehmet Ektaş, Eren Ekmen ve Emine Edizgil… Beş yılda beş il başkanı değişti. Bu normal mi” sorusu için şöyle konuştu: “İnsanlar çıkıyor meydana ‘ben şöyleyim, ben böyleyim’ diyor. İnsanlar da onun bu beyanına dayanaraktan oy veriyorlar ya da vermiyorlar. Bu beyanda bulunan insan iş başına geldikten sonra makama geldikten sonra umulduğu gibi davranmıyor, farklı farklı şeyler ortaya çıkıyor. Tabi bu çok hoş bir şey değil. Ama işin taraf şu ki; böyle bir şey olduğu zaman parti gereğini yapıyor. Oradaki arızaya düzeltiyor. Kaba tabiriyle… Yoluna devam ediyor. Önemli olan yoluna devam etmesi…”

Bu konuda eksiğim kusurum yok
“Sizin bu değişimlerde bir dahliniz söz konusu mu” denilmesine üzerine “Seçildikten sonra kim seçilirse seçilsin hepimizin başının tacıdır. Seçilir ya da tanırsa il başkanımdır. Sayılan isimlerden hiç kimse çıkıp ‘Bana engel oldu, ayak oyunlarına girdi, beni çalıştırmadı’ diyemez. Asla… İl başkanına ne yapmak gerekiyorsa, nasıl davranmak gerekiyorsa öyle davrandım. Bu konuda eksiğim kusurum yok” dedi.

En kuvvetlisi Emine Hanım
Kabukçuoğlu, İl Başkanı Emine Edizgil için “Bu saydığınız profiller arasında en kuvvetlisi Emine Hanım. Niye derseniz zamanında Odunpazarı’nda 55 bin oy almış bir insan. Salam bir siyasi kartviziti var” dedi. Emine Edizgil’in 2014 yerel seçiminde aldığı oyların CHP seçmeninin Erman Gölet tepkisi olduğu konuşuldu” denilmesi üzerine “Bu laflar bitmez. Başarının mazereti olamaz. Oturur sayarsınız, yağmur yağdı gök çatladı… Almış, ee almış… Sen çık sende alsaydın. Buyur sende al. Sözüm bunu söyleyenlere… Çıkmış, adaylığını koymuş, ama şöyle olmuş ama böyle olmuş almış” diye konuştu.

Böyle stepne gibi, baston gibi olmaz
Kabukçuoğlu, “İYİ Parti’nin hedefinde yine Odunpazarı var gibi” denilmesi üzerine şunları kaydetti: Artık sadece Odunpazarı olursa razı olsunlar. Odunpazarı’na razı değiliz. Zaman zaman şöyle şeyler duyuyorum. Bi yerde seçim oluyor, biz seçime girmeyelim bize bi daire başkanlığı versinler, genel müdürlük versinler, iki tane yönetim kurulu üyeliği versinler falan… Kardeşim biz tüccar değiliz bizim işimiz bu değil. Biz seçime gireriz ve seçimi alırız. Seçimi almak için uğraşırız. Yarın alırız, bugün alırız ama alırız. Seçime giremezsek hiç alma şansımız yok. Böyle stepne gibi, baston gibi olmaz bu iş. Ben buna şahsen karşıyım.”