Haber merkezi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti olarak hiçbir zaman kendi ikballerini milletin ikbalinin önüne koymadıklarını, bunu uygulayanları milletin onaylamadığının bilinciyle siyaset yaptıklarını söyledi.

Karaaslan, partisince "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları Eskişehir" adlı etkinlik kapsamında Tasigo Otel'de düzenlenen basın buluşmasında yaptığı konuşmada, bu etkinliği 81 ilde gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Geçen yıl 23 Ekim'de Eskişehir'e gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 130 farklı eseri hizmete açtığını anımsatan Karaaslan, bunlardan sadece 2'sinin yeni fabrika yatırımı oluğunu bildirdi.

Karaaslan, şu anda Eskişehir'e milletvekilleri ve parti yöneticileriyle adeta çıkarma yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Eskişehir'de 14 ilçe ve kent merkezinde vatandaşla bir araya gelmek, sokaktaki vatandaşa ulaşmak için bu programları düzenledik. Seçim yaklaştığı için sahaya inmedik. Pandemi süreci bu çalışmalarımıza ket vurmuştu. Şimdi kaldığımız yerden yeniden sahaya iniyoruz. Biz sahanın gücüne inanıyoruz. Gerçekten beslenmek için sokağın önemini biliyoruz. Bu nedenle seçimlerden zaferle çıkacağımıza inanıyoruz. 16. büyük zaferimizi ilan edeceğiz. Cumhurbaşkanımız son iki haftada pek çok ülkeyi ziyaret ederek temaslarda bulunuyor. Başarımızın sırrı burada. Saha çalışmalarımızla vatandaşımızla temasta bulunmanın önemli olduğuna inanıyoruz. Bu Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendiğimiz ve gelenekselleşen bir anlayıştır."

Dünya olarak küresel anlamda büyük sıkıntıların yaşandığını, iklim krizine dönüşen olumsuz gelişmelerin bedelinin ağır olacağına dikkati çeken Karaaslan, "Küresel salgında kendi kendine yetebilmenin ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Salgın döneminde Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın ne kadar öngörülü olduğu, sahadan haber almanın ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Türkiye genelinde yapılan şehir hastanelerinin salgında önemli rol oynadığını hepimiz gördük. Tüm muhalefete karşın ülkemiz şehir hastaneleriyle donatıldı ve kim bilir kaç kişinin canı pandemide kurtuldu. Bunun yanında Türkiye'nin çok yönlü diplomatik çalışmalarının nasıl sonuç verdiği Rusya-Ukrayna savaşında her iki ülkeyle görüşebilen ender ülke olmamızla bir kez daha ortaya çıktı" diye konuştu.

Karaaslan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini duyurup hayata geçirdiklerini de anlatarak, "Bununla pek çok genç ve düşük gelir grubundaki vatandaşımız ev sahibi olacak. Aynı zamanda depreme dayanıksız konutların dönüşümüne de katkı sunacak bu proje. Kendi istikbalini milletin istikbalinin önüne koyanlara milletin onay vermeyeceğinin farkında olarak siyaset yapıyoruz" diye konuştu.

"Özellikle dar gelirli ve ücretli kesime yönelik alınacak önlemlerimiz olacak"

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı da Eskişehir'e yapılan yatırımları sayarken bazen unuttukları olduğunu dile getirerek, "İl Başkanımız Zihni Bey 30 milyar liralık yatırım yaptığımızı sayarken kuşkusuz unuttukları da oldu. Bunu ben de zaman zaman yapıyorum. O kadar çok yatırım olunca unutulabiliyor. Mesela İl Halk Kütüphanesi... 800 metrekareden 8 bin metrekare alana çıkartılarak yenilendi ve her yaştan kişiye hitap eden yeni kütüphanemiz kültür merkezi haline geldi. Fidanlık bölgesinde vakıf aracılığıyla yaptığımız Dedekorkut Parkı, Eskişehir Teknik Üniversitesi, il ve ilçelerimize yaptırdığımız spor salonları, olimpik yüzme havuzları... Bu yıl 15 milyon liranın üzerinde harcama yapılarak okullarımızın eksiklikleri giderildi, onarıldı. Sorunlarımız, eksiklerimiz yok mu? Var tabii ki. Özellikle dar gelirli ve ücretli kesime yönelik alınacak önlemlerimiz olacak" dedi.

Eskişehir'de üniversite öğrencilerine yönelik yurt sorunun olmadığını, başvuran öğrencilerin tamamının yerleştirildiğini anımsatan Avcı, "Buralardaki hezmet kaliteleri de iyi. İnanın yapılan hizmetleri sayarken unuttuklarımız oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan da şu anda Sivrihisar, Günyüzü, Han ve Mihalıççık ilçelerinde buradaki etkinliğin benzerinin aynı anda parti genel merkezi yöneticileri ve milletvekilleriyle gerçekleştirildiğini bildirdi.

AK Parti'nin Eskişehir'e maddi karşılığı 30 milyar lirayı bulan yatırımlar yaptığını dile getiren Çalışkan, "Bunlardan bazıları şehir hastanesi, stadyum, Millet Bahçesi, adliye ve emniyet binaları ile 2008'den beri sefer yapan Yüksek Hızlı Tren'dir. AK Parti'nin tüm teşkilatı sahada çalışma yapmaktadır. 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği Eskişehir olarak biz vereceğiz" yorumunu yaptı.

Yağ stoklayan Belediye Meclis üyesi var iddiası

Bir gazetecinin AK Parti Belediye Meclis Üyesi bir kişinin 150 ton yağ stokladığına ilişkin iddialar olduğunu, savcılığın bu konuyla ilgili işlem yapıp yapmadığıyla ilgili sorusu üzerine konuşan Çalışkan, “Bu tamamen bir iftiradan ibaret. AK Parti ne zaman bir çıkış yakalasa bu tür iddialar ortaya atılıp kafalar karıştkırılmaya çalışılır. Söz konusu Meclis üyesi arkadaşımız yargıya başvurdu. Belgesi olan varsa savcıya verir” değerlendirmesinde bulundu.
AK Parti MKYK üyeleri Mehmet Ali Zengin, Sevan Sıvacıoğlu, Ayhan Salman, Ankara Milletvekili de olan Lütfiye Selva Çam, Metin Tarhan, Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Kütahya milletvekilleri İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler ve Ahmet Tan'ın da katıldığı etkinlikte eski AK Parti il başkanları Murat Canözer ve Süleyman Reyhan da hazır bulundu.