Ülkemizde, uzman hekiminden profesörüne, yoksulluk sınırının üstünde ücret alan sağlık çalışanının olmadığına, sağlık çalışanlarının hayatlarını idame ettirme derdi ve hayatta kalmaya uğraşında olduğunu belirten İYİ Partili Kabukcuoğlu,” Sağlıkçıların sorunları yumak yumaktır. İnsanları bitirdiniz. Sağlık çalışanlarına "Kendin çalış, kazan. Ben sana döner sermayeden para vereyim." diyorsunuz. Bu onların özlük haklarına işlemiyor. Döner sermayesi olmayan hastaneler ne yapacak ya da az olan hastaneler ne yapacak? Bu insanların maddi sorunlarını kim çözecek? Pandemide hasta oldular, canlarını verdiler, pandemiyi meslek hastalığı kabul etmediniz. Hayatlarını kayıp ettiler, şehit saymadınız. Hepsini rahmetle anıyorum.” dedi

Ak Parti'nin yetişmiş, organize, işini iyi yapan kurumlara tahammülü olmadığını söyleyen Kabukcuoğlu, Türk hekimlerinin dünyadaki yenilikleri takip eden, kendine imkân sunulursa uygun ortamda Nobel Ödülü almayı başarabilen kimseler olduğunun altını çizerek, AK Parti’nin çalışarak ve çabalayarak emeğiyle değer yaratan kurumlara onlara alerjisi olduğu tespitinde bulundu.

Konuşmasında Şehir Hastanelerine de değinen İYİ Partili Kabukcuoğlu şu ifadeleri kullandı: “Sağlık sektörü" deyince "Sağlık Bakanlığı" deyince anlaşılan 13 tane şehir hastanesidir. 13 hastane Sağlık Bakanlığı bütçesinin beşte 1'ini tüketiyor. Hepinizin insafına hitap ediyorum: Koskoca bir Sağlık Bakanlığı bütçesinin beşte 1'inin 13 binaya ayrılması reva mıdır?”

14 Mart Tıp Bayramından bir gün sonra, hekimlerin sorunlarının çözümüne yönelik TBMM gündemine alınan önerge, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerince reddedildi.