Havayolu şirketlerinin yolcularına Brüksel-Eskişehir uçuşlarını 29 Mart tarihi itibariyle Zafer Havaalanı’ndan yapacakları duyurusunu kamuoyu ile paylaşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Her yönüyle hatalı bir karar. Tek kaybedeni Eskişehir’imiz ve yurtdışında yaşayan 300 bin vatandaşımız olacak. İktidar milletvekili arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Gelin Ankara’da bu hatalı kararı alanlarla görüşüp yanlıştan dönülmesini sağlayalım” dedi

ŞİRKETLER DEĞİŞİKLİĞİ DUYURDU

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan ve yolcu uçmadığı için devletin işletmecisine her yıl milyonlarca Euro yolcu garantisi ödediği Kütahya Zafer Havalimanı’na trafiği artırmak için Ulaştırma Bakanlığı’nca havayolu şirketlerine yapılan baskının ardından şirketler uçuşlarını Zafer Havaalanı’ndan yapmaya başlayacaklarını duyurmaya başladı.

BU YANLIŞIN KAYBEDENİ ESKİŞEHİR

Bir havayolu şirketinin 29 Mart itibariyle Brüksel-Eskişehir uçuşlarının Zafer Havaalanı’na yapılacağı yönündeki duyurusunu kamuoyu ile paylaşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ortada çok büyük bir yanlış karar var. İktidar uçuşları Eskişehir’den Kütahya’ya kaydırırsa Zafer Havalimanı’nın yolcu eksiğinin tamamlanacağını düşünüyor. Oysa yurtdışındaki 300 bin vatandaşımızın işine Eskişehir’e uçmak daha çok yarıyor. Açıklama yaptılar ‘Biz Eskişehir’e uçmak istiyoruz’ diye. O yüzden beklenen yolcu kapasitesi de sağlanmayacaktır. İkinci olarak Hasan Polatkan Havalimanımızı şimdi yolcu trafiğine kapatmak bundan sonra iyice işlevsiz hale gelmesine neden olacaktır. Zaten bugüne kadar Eskişehir’e üvey evlat muamelesi yapılarak tarifeli uçuş başlatılmadı. Şimdi vatandaşların talebine göre oluşmuş charter uçuşları da kaldırıldığında bundan sonra havaalanımızı ayağa kaldırmak iyice güçleşecek. Ankara’da yapılan bu yanlış hesabın kaybedeni maalesef Eskişehirimiz ve yurtdışındaki yüzbinlerce vatandaşlarımız olacak” dedi.

İKTİDARA ÇAĞRI: BİRLİKTE İKNA EDELİM

Çakırözer, iktidar milletvekillerine de çağrıda bulunarak “Biz CHP’li vekiler olarak Sayın Jale Nur Süllü ve ben hazırız. İnanıyoruz ki İYİ Partili Sayın Arslan Kabukçuoğlu da hazırdır. İktidar partisinden milletvekillerimizle Ankara’da Cumhurbaşkanlığında olsun, Ulaştırma Bakanlığı’nda olsun tüm karar vericiler ile görüşmeye hazırız. Yeter ki bu kararın yanlışlığını anlatabilelim. Belçika’daki, Hollanda’daki Almanya’daki vatandaşlarımız bu değişikliği istemiyor. Bunu anlatalım. Bu hatada ısrar etmenin sonucunu Eskişehir, Eskişehirliler ve Eskişehir ekonomisi ödeyecek. Bunu anlatalım. Hala vakit varken bu yanlıştan dönülmesi için, Eskişehir’in iyiliği için her türlü girişime biz hazırız. Bugüne kadar herkes bireysel tavrını, açıklamasını, tepkisini ortaya koydu. Maalesef bizleri dinleyen yok. Tam tersine süreç hızlandı. Ama hala vakit varken gelin iktidar ve muhalefet birlikte bu yanlıştan dönülmesi için girişimde bulunalım” dedi.