CHP demokrasinin güzel örneklerinden birini verdi. İl başkanlığı için beş aday çıktı, dördü yeterli imzayı buldu. Kurullar, çarşaf liste yöntemiyle belirlendi.
Bunun ötesinde CHP’nin artık pek moda olmayan tabirle ciddi bir ‘açılım’ yaptığını düşünüyorum. İktidarı hedefleyen bir partinin il başkanı kim olmalı sorusunun cevabı kesinlikle Recep Taşel’dir.
Taşel’in ‘doğru isim’ olduğunu seçim sürecinde ve sonrasında yaşananlar ortaya koydu. Sadece benim şahit olduğum onlarca şey oldu.
Taşel’in cep telefonu numarasını CHP’li olmayan yaklaşık yirmi kişiye verdim… Ve konuşmalar… Aşırı pozitifti… Bunlar CHP’nin hamlesinin doğruluğunu gösteriyor. Kamuoyunda olumlu hava var. Sadece parti içinde, o da yarıştan kaynaklı sıkıntılar var.
Taşel’in bireysel girişimleriyle sıkıntıları kısa sürede aşacağına inanıyorum.
Taşel’in il başkanı seçilmesiyle CHP’nin kent siyasetindeki ağırlığını giderek daha da artıracağının belirtilerini görüyoruz.
CHP’de bunlar yaşanırken AK Parti’de neler oluyor?
AK Parti tüm hatlarıyla kenti terk etti.
Muhalefetin M’si kalmadı…
AK Parti’nin A’sı kalmadı…
Eskiden böyle miydi? Değildi elbette… AK Parti devletin tüm birim ve aygıtlarıyla ne biçim ‘muhalefet’ ederdi!
Bi sabah kalkardık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Büyükerşen’e yükleniyor…
Öğlene doğru Sağlık Müdürü çıkardı sahneye… CHP’li belediyelerin karla mücadelesinin aşırı sağlıksız olduğunu açıklardı. Meteoroloji Müdürü “küresel ısınmaya’ Hoca’nın yaptığı barajların neden olduğunu söylerdi.
İl başkanları, vekiller 
Büyükşehir Meclisi’nin AK Partili üyeleri Hoca’yı sıkıştırmaya çalışırdı.
Ankara’dan gelen bakanlar, genel başkan yardımcıları coşardı…
Emniyet Müdürü trafik sorununu CHP’li belediyeye, Milli Eğitim Müdürü PISA’daki kötü sonuçları Ahmet Ataç’ın okullara girme isteğine bağlardı!
DSİ ve Vakıflar Bölge Müdürlükleri için zaman mefhumu yoktu! Kafalarına ne zaman eserse Kazım Kurt’u engeller ve eleştirirdi.
Hey gidi günler…
Şimdi bırakın devletin birim ve aygıtlarını asıl işi muhalefet etmek olan AK Partili politikacılar bile muhalefet etmiyor!
AK Parti’de muhalefet yapma görevi Tanıtım Medya Başkanlarına havale edildi! Acaba diyorum acaba… Yeni bir il başkan yardımcılığı birimi mi oluşturmalı?
Muhalefetten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı…

Cihan Yıldırım yazdı...