İl başkanlığında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Dursun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yürürlüğe girdiği günden beri cumhurbaşkanlığı makamının sadece AK Parti'li vatandaşlar için kullanıldığını savunarak, “Kamuda liyakat hiçe sayılarak kendilerinden olan kişiler hak etmedikleri halde kamuda ve bürokraside bütün kadro ve makamlara getirilmişlerdir” dedi.

‘Vatandaşlar kutuplaştırıldı’

Dursun, öne sürdüğü durumun devlet bütünlüğünü bozduğunu iddia ederek “Vatandaşlarımız iktidar tarafından bizden olanlar ve olmayanlar olarak kutuplaştırılmış ve kendilerinden olmayanlar ötekileştirilerek adeta yok sayılmıştır” ifadelerini kullandı.

‘Toplumsal barış büyük ölçüde bozuldu’

Dursun, şöyle devam etti:

“Bile isteye yapılan bu ayrıştırma, adeta kendi kitlesini muhafaza etme amaçlı bir parti programı haline dönüştürülerek ülkemiz ve milletimiz için toplumsal barışın büyük ölçüde bozulmasına sebep olmuştur. Bilindiği üzere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, güya sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşların ihtiyaçlarının tespit edilmesi için ulusal ziyaret programı kapsamında 81 ilde, hane ziyareti talimatı verdi.”

‘Kamu görevlileri vatandaşın gözünde küçük düşürülüyor’

Söz konusu uygulamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mektubunun dağıtılmasını eleştiren Dursun, Erdoğan’ı devlet eliyle propaganda yapmakla suçladı.

AK Parti’nin kamu görevlilerini zorunlu olarak stadyum ve miting alanı gibi yerlere götürdüğünü ve zorla propaganda malzemesi yaptığını savunan Dursun, “Kamu görevlileri bu kez de kapı kapı dolaştırılıp cumhurbaşkanının mektubunu dağıttırılarak adeta AK Parti’ye oy istemeye zorlanmaktadırlar. Yapılan uygulama, vatandaşa adil ve tarafsız bir şekilde hizmet sunma görevi bulunan kamu çalışanlarımızı yani memurlarımızı vatandaşın gözünde küçük düşürmektir” şeklinde konuştu.

‘Yapılmayacağı söylenenler yapılmaya başlandı’

Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devlet işleri memurlar eliyle tarafsız olarak görülür. Subjektif olan devlet kavramı bu şekilde, vatandaş zihninde saygınlık ve güven kazanır. Ancak, sizin yapmaya çalıştığınız bu tür uygulamalar ile vatandaşın devlete olan saygısı ve güveni ile birlikte hukuk ve adalet duygusu da kaybolur. Gelinen noktada sanki seçim sath-ı mailine girilmiş ve kazanmak için yapılmayacak hiçbir şeyin olmadığı hükümet tarafından lanse edilmektedir. Devletin tüm imkanları seferber edilmiş daha önce yapılmayacağı söylenenler birer birer yapılmaya başlanılmıştır.”

'İktidarlar geçici, Türkiye Cumhuriyeti bakidir'

“Bilinmelidir ki; devletin dini adalettir. Devlet memurlarımızı siyasi propaganda yapmaya zorlayarak Türk Milletinin gözünde kutsal olan devlet kavramını daha fazla yıpratmayın. Devlet memurlarımız bu durumdan oldukça rahatsızlar ve sıkıntı içindeler. Bırakın onlar asli görevlerini tarafsız olarak yerine getirsinler. İYİ Parti iktidarında devlete kutsiyeti yeniden kazandırılarak, vatandaşın güveni sağlanacaktır. Unutulmamalıdır ki; iktidarlar geçici, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti bakidir. Bu ebediyen de böyle kalacaktır.”