Başlığa bakıp abarttığımı düşünmeyin sakın. Eskişehir’in ortasında, herkesin gözünün önünde korkusuzca, rahat rahat bir katliam yapıldı.

Gayet sağlıklı olan yemyeşil ağaçlar insanların gözüne baka baka veya hazır herkes evinde diye düşünülerek acımadan kesildi.

Bakın deplase edilmedi, yanlışlıkla kesilmedi. Bile isteye, sorgusuzca kesildi ve atıldı.

Baştan belirtmek isterim ki herhangi önemli bir çalışmada ağaçların deplase edilmesine ya da artık ömrünü tamamlamış ise kesilmesi ve yerine fazlasıyla dikilmesini anlayabilirim. Ancak bu olayda böyle bir iyi niyet dahi olmayınca ne söyleyeceğimi şaşırdım.

Bahsettiğim olay eski Atatürk stadyumu yerine yapılan millet bahçesinde yaşandı.

Aslında yaz aylarında başlayan inşaatta alanın içinde kalan kısımda bazı Kavak ağaçları kesilmişti. Alanın içinde derin bir temel kazılacağı için buna mecburlar dedik ve art niyet düşünmedik.

Lakin bu kez millet bahçesinin Taşköprü hizasında bulunan onlarca ağaç hiç gerekmediği ve zarar teşkil etmediği halde üstelik sağlıklı olmalarına rağmen acımadan kesildi.

Cadde genişletilecek olsa, ağaçların olduğu alanda temel kazılacak olsa ve o ağaçlar deplase edilse anlardık ama bu gerekçelerin hiç biri yoktu.

Cadde boyunca yemyeşil uzanıp giden ve millet bahçesinin yürüme alanı, yaya yolu olarak düzenlenen kısmında tek bir ağaç dahi bırakılmadı.

Bu ağaçlar daha yakın bir zaman önce budanmıştı. Yani çürük, ömrünü tamamlamış ağaçlar değildi. Daha geçen yaz nasıl yemyeşil olduklarını gösteren fotoğraflar ortadayken bu neden yapıldı?

Yürüyüş yolunca insanlara gölge olacak bu ağaçlar neden kesildi?

Bunun için kim izin verdi, kesilsin diye kim talimat verdi? Bunun hesabını kim verecek?

Böylesi sıkıntılı günlerde bu işe imza atan, bu işten sorumlu olanlar mutlaka hesap vermeli.

Şehrin ortasında göstere göstere yapılan bu katliam böylece kalmamalı.