Haber: Afife Nur Yıldız

Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Salim Acabay, eskişehir.net’te Konuşuyoruz programının konuğu oldu. Acabay, parti çalışmalarından hedeflere, Eskişehir’in sorunlarından Genel Başkan Mustafa Destici’ye kadar birçok soruya cevap verdi.

Acabay’ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle;

1964 Konya Akşehir doğumluyum ancak ömrümün yarısı Eskişehir’de geçti 27 yıldır Eskişehir’deyim. Emniyetten emekliyim 17 yıl oldu emekli olalı. Memur hayatımda da içimde yatan bir sevgi vardı siyasete. Emekli olduktan sonra aktif hale getirdik. Büyük Birlik Partisi’nde üç buçuk yıl Tepebaşı İlçe Başkanlığı yaptım. Bir yılı aşkın bir süredir BBP İl Başkanı olarak görev yapıyorum. Siyasete Milliyetçi Hareket Partisi’yle başladım. Uzun bir zamandır da BBP’nde yürütüyorum siyasetimi.

Kavga siyasetini de biliriz ama…

Biz her zaman düzgün bir siyaseti, çekişmesiz bir siyaset yürütmeyi tercih ettik. Hiç kimseyle kavga etmeden, siyaset odur zaten. Kavga etmeden insanların derdine çare bulmaktır siyaset. Topluma çare işler yapabilmektir. Bunun aksini düşünemiyoruz biz parti olarak. Genel Başkanımız Mustafa Destici’nin bir sözü vardır. Gerekirse biz sokaklara da çıkarız, sokakları da çok iyi tanırız. Kavga siyasetini de biliriz ama kavga siyaseti yapmak bizim ülkemize kardan ziyade zarar getirir. En iyisi anlaşarak karşılıklı diyaloglar halinde çözmek.

Devletten bir kuruş almıyoruz

İl başkanlığı dönemini değerlendiren Acabay, “İl başkanlığımdan bugüne kadar üye sayımızı ikiye katladık. Bu da Türkiye genelinde BBP olarak yüzde 300’e katlandı. Eskişehir’de ise ikiye katladık. Halen de bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Büyük bir teveccüh var BBP’ne karşı. Biz her an halkın yanındayız. Ben oturmayı sevmem. Masa başında oturmuş değilim doğru dürüst. Sahadayım, köylerdeyim, şehir merkezindeyim. İnsanların dertleriyle uğraşıyoruz. İhtiyaç sahiplerine yardımcı oluyoruz. Onu da şöyle yapıyoruz. Devletten biz parti olarak bir kuruş katkı almıyoruz. Halkımız bunu iyi bilsin. BBP devletten bir kuruş ödenek almıyor. Ödenek alanlara da hep karşı çıktık. Türkiye’nin bütçesinin yarısını alıyorlar maalesef” dedi.

Tek kırmızı çizgimiz var

Eskişehirlilerden bir tepki görmüyoruz. CHP’li de MHP’lisi de seviyor. Bizim tek bir kırmızı çizgimiz var HDP. HDP’yi PKK’nın partisi olarak görüyoruz. Genel Başkanımız Mustafa Destici de dile getirmiştir. Diğer bütün partilerle görüşüyoruz bir kırgınlığımız yoktur.

BBP demokratik, islamcı, cumhuriyetçi ve milliyetçi bir partidir. Halkın özünü yansıtan hiçbir şekilde çatışmaya mahal olmayan kendi çapında 30’uncu yıl içinde olan yapıtaşları kuvvetli bir partidir. Kim ne yaparsa yapsın yıkılmayan bir partidir. İçinde kötü amaçlı bir üye bulundurmayan bir partidir. Kendiliğinden dışlanıyor kötü insanlar. Bizim bir şiarımız vardır. Düzgün çalışmak, insanlara hizmet etmek, düz yürümek, insanların devamlı yanında olmak asıl amacımız.

Çözüm ve sonuç odaklı

Ekibimle birlikte zaman zaman köylere gidiyoruz zaman zaman da şehir merkezinde ziyaretler yapıyoruz. Kadın kollarımız çok iyi çalışıyor. Üye yapıyorlar, kadınları ziyarete gidiyorlar. Bir sıkıntısı, problemi olan biri geldiğinde geri göndermiyoruz, çözmeye çalışıyoruz. Çözüm ve sonuç odaklı gidiyoruz.

Eskişehir’in derdi çok

Eskişehir’de daha öncede söylediğim gibi su zamları, otoparklar ve trafikten bahsettim. Eskişehir’in derdi çok. Türkiye gündeminden ziyade en çok değinmek istediğim Eskişehir’in dertleriyle dertlenmektir. Biz hep bu sorunlarla, dertlerle dertleniyoruz. Yol sorunumuz var. Aylardır bu yolların yapımı için dedim ki Ulaştırma Bakanlığı’nın kapısında yatmaya bile talibim dedim. Şuan da Han ilçemizin yolları yapılıyor. Demek ki oluyormuş. CHP’li bir belediye başkanı Ak Partili bir milletvekili Nabi Hoca’ya teşekkür ediyor. Bende Sayın Yılmaz Büyükerşen’e, sayın Nabi Avcı’ya ve il başkanı Zihni Çalışkan’a çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Demek ki kavga etmeden de sorunlar çözülebiliyormuş.

Yolların yapılması lazım

Bizim öncelikli amacımız ilçe yollarımızın yapılması. Han yolumuz yapılıyor. Turizm açısından da çok önemli. İnsanlar akın akın gitmeye başlayacaklar. Yol düzgün olmazsa bir sefer gider turist bir daha gitmez. Sarıcakaya yolumuzda aynı şekilde. Yarımca’ya kadar yol yapılıyor. Asıl sorun Yarımca’dan sonrası. Seyitgazi- Kırka- Afyon yolumuzda çok büyük sorun. Ölüm Yolu olarak adlandırılan ve içler acısı bir yol. Aynı zamanda resmi bilirkişiyim kazalara da baktım ancak kaldıramadım. Artık o yolların yapılması lazım.

İlk hedef meclise girmek

27 Eylül’de Alpu ilçesinde bir kongremiz var. Eylülün ikinci haftasında Seyitgazi’de kongremiz var. Han ve Mihalgazi ilçelerimiz de sıradaki ilçelerimiz. Hepsi sırasıyla gerçekleştireceğiz. Parti olarak birinci hedefimiz önümüzdeki seçimlerde meclise girmek.

Mustafa Destici bir Eskişehir simgesi

Partinin Genel Başkanı Mustafa Destici’ye de değinen Acabay, “Başkanımız her hafta köyüne gelir ve bir çiftçi bir çalışır. Ekinini biçer, çapasını yapar. Elinden her iş gelir. Hafta programı yoksa mutlaka gelir Eskişehir’e. Mustafa Destici dediğimiz zaman Eskişehir’in bir simgesi. Ankara mecliste de çok seviliyor. Kendi gözlerimizle gördük. Biz masada oturmayı sevmeyiz. Genel başkanımızı da kolay kolay mecliste otururken göremezsiniz. Sahadadır halkın içindedir. Türkiye genelinde herkese hitap edebilen, herkese yardım eden biri. Hayır lugatı yoktur başkanımızın. Eskişehir’den hangi görüşten olursa olsun kimseyi geri çevirmez, ne işin var diye sorar. Çözülmesi için de elinden geleni yapar. İnsan ve görüş ayırmaz. Bizde sayın genel başkanımızın yolunda gitmeye gayret gösteriyoruz. Verdiği talimatlar emirler doğrultusunda işlerimizi yürütüyoruz.

Eskişehir milletvekili olsun isteriz

Biz istiyoruz ki genel başkanımız Eskişehir milletvekili olsun. Ve inanın Eskişehir milletvekili olduğu zaman anlattığım sorunların tamamı çözülecektir. Tüm sorunların çözülmesine önder olacaktır. O kadar çalışmayı, iş bitirmeyi seven, sonuç odaklı bir genel başkanımız var.