Eskişehir uzun süre CHP’yi ve kongre sürecini tartışmaya devam edecek. Sadece Eskişehir değil eminim Ankara’da da yaşananların kritiği olacak veya oluyordur. Bunlara ilerleyen günlerde değiniriz. Ancak bugün pek çok kişinin merak ettiği ve diğer tartışmalardan bir türlü fırsat bulup soramadığımız bir soruyu sormak istiyorum.

“CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç istifa edecek mi?”

Evet delegasyon yapısı ile ilgili tartışmalar, tepkiler var. Evet, bir takım centilmenlik anlaşmalarına sadık kalınmadı. Evet, çarşaf listeye dolanmış bir anahtar liste var. Evet, Odunpazarı mevcut delege üzerinde etkili, güçlü. Ancak kongre sonuçlarını masaya yatırıp incelediğimiz zaman ortaya çıkan somut bir gerçek daha var. Bu seçimde kaybedenler listesinin başında CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç geliyor.

Çıkan sonuçlara bakınca Atilay Dalgıç kendisine verilen emanetin hakkını verememiş. Örgütü güçlendirmek bir yana, zayıflatmış, etkisizleştirmiş ve sürece hâkim olamamış tespiti yapabiliriz.

Nasıl olur da, daha birkaç sene önce  (tartışmalı)  1 oy ile kongre kaybeden Tepebaşı delegasyonu,  bu kadar kan kaybeder, zayıflar ve kendi içinde böylesi kopuk olur?

Nasıl olur da, Ahmet Ataç gibi sevilen, 4 dönemdir Belediye Başkanlığını hakkı ile kazanmış ve girdiği her seçimin doğal favorisi olan bir Başkan’a rağmen Tepebaşı örgütü bu kadar tartışmalı hale gelir? 

Aslında cevap belli. Demek ki süreç iyi yönetilememiş, mevcut yapıya hâkim olunamamış ve örgütlenme çalışmaları yapılamamış. Haliyle bunun da hesabını sarı çizmeli Mehmet Ağa değil, elbette Dalgıç vermeli.

Çünkü Dalgıç bu örgüte 2 gün önce liderlik etmeye başlamadı. 2 dönemdir Tepebaşı İlçe Başkanı olarak görev yapıyor. Gördüğümüz kadarıyla yönetimini oluştururken kendisine dikte edilen, işine karışılan, şöyle yapmalısın diye fısıldanan şeyler yaşamadı. Rahat ve engelsiz çalıştı. Desteklendi ve seçim öncesi çevresine iddialı mesajlar verdi.

Fakat görünen köy kılavuz istemiyor.  CHP Kongresinde ortaya çıkan tablo Dalgıç için okunması zaruri bir mesajdır.

Kurultay Delegeliği için Dalgıç’a verilen oy ile İl Başkanlığı için Adar’a verilen oy oranına bakmak bu mesajı almak için yeterlidir.

İlçe Başkanı olarak kendisini geçtim, Ataç gibi bir Belediye Başkanına kendi delegasyonu içinde çizik attırmak, kurultay delegesi seçtirememek izahı olmayan bir zafiyettir.

Delegasyonunu salona getiremiyor, ilçelerdeki delegelerle sorun yaşıyor ve çözemiyorsan, kendi delegen içinde genel sonucu değiştirmeyecek bile olsa senin üstünü çizen ve başka adaya imza vermiş isimler var ise bu vahamet açıklanamaz. 

Kabul etmesi zor lakin   “Savaş kaybetmiş komutana ordu teslim edilmez”

Tepebaşı örgütünde bu beklentide olan daha doğrusu bu hamleyi bekleyen pek çok kişi var ise bazı şeyler kaçınılmaz sanırım.

O yüzden Dalgıç istifa edecek mi sorusunu değiştiriyor yerine Dalgıç ne zaman istifa eder? Diye sormak istiyorum.