Konuşmasında ülkemizde 2013 yılından bu tarafa millî gelir daima düştüğüne değinen Kabukcuoğlu, "Bunun Türkçesi, hepimiz bir önceki yıla göre fakirleşiyoruz. Dünya fakirleşiyor mu? Hayır. Bu durum bize has. Etrafımızdaki ülkeler varlıklarını artırıyor, bölgenin fakirleşen ülkesi biziz. Hükûmet ekonomideki başarısızlığı neredeyse Jüpiter'e düşen gök taşına bağlayacak. Tarım ülkesiydik açlık ülkesi olduk. Çiftçi evinin kapısından kafasını çıkartamıyor. Mazotun litresinin 25 Türk lirası olduğu yerde üretim haliyle durur. Ülkemiz tarihinde görülmemiş bir zam furyası içindeyiz. Milletimiz haklı olarak "Bu zamlar ne zaman bitecek?" diye soruyor. 1 Ocaktan itibaren mazota, benzine 25 kez zam geldi. Ne yazık ki insanlar 1 litre mazot için benzinliğin kapısında yatacaklar. Savaşan ülkelerin enflasyonları yüzde 8, yüzde 10; barış ülkesi olan biz de ise enflasyon yüzde 54'tür. Onlar savaşıyor biz savaşmaktan da kötü durumdayız " dedi.

Yoksulluk sınırı yüzde 69,8 arttı

Kabukcuoğlu: 1 Ocakta ilan edilen asgari ücret 405 dolar iken, 2022 yılında davulla zurnayla ilan edilen asgari ücret sadece 295 dolardı. Açlık sınırı 2021 Şubat ayında 2.736 lira iken 2022 Şubat ayında asgari ücretin 300 lira üzerine çıkarak 4.453 lirayı bulmuştur. 2021 Şubat ayında 8.912 lira olan yoksulluk sınırı ise yüzde 69,8 artarak 15.139 liraya çıktı.

En geç üç ayda bir

Kabukcuoğlu: Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, iktidarın kendi eliyle yol açtığı yüksek enflasyon yüzünden asgari ücretteki artışın dört ayda eriyeceğini, o yüzden üç aylık periyotlar hâlinde asgari ücretin tespit edilmesi gerektiğini belirtmiştir. Hükûmet, asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın emeğini enflasyona karşı korumak istiyorsa bunları yapmalı, en geç üç ayda bir asgari ücreti belirlemelidir.