CHP İl Başkanı Recep Taşel, eskisehir.net facebook hesabından canlı olarak yayınlanan 10’da On programında Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım’ın konuğu oldu. Taşel’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

• Kongre kırıklığı bitmedi, bitmiyor. Ben elimden gelen her şeyi yaptım.

• Yerel seçim konuşmayı yasakladım. Yerel seçime dönük çalışma yürüttüğünüz zaman örgütlerde sorun oluyor. Bu nedenle bazı örgütlerde görev değişikliğine gitmek durumunda kaldık. 2023’ü geçmeden 2024’ü konuşmanın anlamı yok. İktidar olamadığınızda belediye başkanı olmanın, meclis üyesi olmanın hiçbir anlamı yok.

• Taşel, “Odunpazarı İl Başkanı’ eleştirileri için “Kazım Kurt çok ve net olarak ‘Ben Recep Taşel’i destekliyorum’ dedi. Ancak ben CHP İl Başkanıyım. Kemal Kılıçdaroğlu’nu temsil ediyorum. Çok rahat konuşan, kendini çok rahat ifade eden biri olmama rağmen konuşurken dokuz düğüm atıyorum. O nedenle böyle bir şey yok. Ayrımcılık yapmayız” dedi.

• Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç ile arasının nasıl olduğunun sorulması üzerine “Olmayan bir sorunu varmış gibi gösterdiniz. Kongre kırıklığı doğru ama onun ötesinde bir şey yok. Hem Yılmaz Büyükerşen ile hem Ahmet Başkan ile de ilişkilerimiz vardı. Ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Ancak kongre kırıklığı devam ediyor. Bende il başkanı olarak mütekabiliyet esasına göre bunu yönetmeye gayret ediyorum” diye konuştu.

• İstifa etmeyi hiç düşünmedim. Ben kararlı bir insanımdır. Etik kurallar nedeniyle istifa kararı verebilirim. İl Başkanlığı sürecinde ESO Meclisi’nden istifa ettim. Buna gerek yokken. İstifayı nerede kullanacağımı bilirim. İstifaya davet edenler oldu, bunlardan biri de sizdiniz ama siz istiyorsunuz diye ben istifa etmem.

• Taşel, Ahmet Ataç’ın kurultay delegesi seçilmemesi bir hata mıydı’ sorusu üzerine şunları kaydetti: “Bu benim hatam değildi.  Yarışa katılan arkadaşların çalışma eksikliği olarak düşünürüm. Delegenin görüşüne saygı duyacaksınız. 600 küsur insan geldi, ilk defa çarşaf listeyle oy kullandı. CHP’nin yarış özelliği vardır. Barış içinde yarışılır. Kurultay’ımızda 19 farklı liste vardı. Çarşaf liste özgür bir listedir. Yani orada çalışmak gerekir. Çalışmazsanız orada başarılı olamayabilirsiniz. O nedenle ben kongremizin çok başarılı geçtiğine inananlardan birisiyim. Burada listede yer alamayan bir belediye başkanımızın kırgınlığı blok liste olsa benden hesap sorma hakkı vardı ama blok liste olmadığı için bu yarışta işaretlenmesi gereken kendisi olduğu için belki bu anlamda bir eksikliği insan kendisine bi dönüp bakmalı. Neden diye sormalı… Bunun Recep Taşel ile ya da bir başkasıyla ilgisi yoktur. Çarşaf liste budur...

• Örgüt ayağa kalkmalı… 6 vekil varken 3 vekilimiz vardı. 7 vekile çıkınca bizim vekil sayımız ikiye düştü. Niye düştü diye bir analiz yapıyoruz. Sandık bazlı çalışıyoruz. Önseçim yapmak gerekiyor. Yaklaşık 20 yıldır CHP üyesi seçme/seçilme hakkını kullanamamış. Bu çok yaralayıcı… Yapılacak bir ön seçimde 16 bin 500 üyenin vicdanı öyle bir güzel sıralama yapar ki… Hatta kadın-erkek sıralanmalı… Fermuar sistemi… CHP için üç vekil görünüyor, birinci partiyiz. Önseçimle gidersek dördü zorlarız.  AK Parti’deki erime çok hızlı. Eskişehir’de 16 bin 500 üyemiz var. Üye yapmaya çalıştığımız bazı insanların AK Parti’ye üye kaydı çıktı. Vatandaşın AK Parti üyeliğinden haberi yoktu… E-devlet üzerinden kontrol edilmeli. Bilgileri dışında üyelik olabilir.

• Taşel, ‘Milletvekili aday olacak mısınız’ sorusu için “Siyaseti toplumun dönüşmesi için yapan, bunun için bedel ödeyen, uzun yıllardır bedel ödeyen biriyim. Bir karşılık beklemeden siyaset yaptım, yapıyorum. Kendimi merkeze koymam. Ama ön seçim kararı alındığında kendimin karşılığını, partime ne vermişim ne vermemişim görmek için burada bi yarışmak isterim. Önseçim tercih edilmezse dosya vermem. Netim… Bu kadar kararlı söylüyorum.  Benim partilim ne demek istediğimi çok iyi anlıyor. 20 yıldır hiçbir yere aday olmadım, talep etmedim. İyi bir partili, kurumsal kimliği iyi temsil eden olmaya çalıştım. Merkeze kendimi koymadım, kurumsal kimliği önemsedim. Şimdi de benim kurumsal kimliğimin buna ihtiyacı var. Başka illerde geçmişte yapıldı ama Eskişehir’de yapılmadı.  Ben partilimizin kırgın ve haklı olduğunu düşünüyorum. Onların adına sözcülük yapıyorum. Ben il başkanıyım. Benim partimin üyesi çok değerli. Oradan çıkacak bir liste en iyi atamadan daha iyidir, bunu unutmayın” dedi.