Çalışma şartlarında ; işin fiziksel koşulları ile insana ait özellikler (an- tropometrik, biyomekanik ve davranışsal) arasında uyumsuzluk olması ve tekrarlayıcı streslerin birikici etkisi sonucu yumuşak dokular üzerinde kalıcı olabilen hasarlar oluşmaktadır.  
Kümülatif travmalara bağlı olarak gelişen yumuşak doku hasarlarının azaltılmasında kişinin çalışma ve yaşam şartlarının ergonomik ilkelere göre düzenlenmesi gerektiği ortaya konmuştur. Ergonomik ilkeler; insan faktörlerine göre yaşama ve çalışma araçlarının tasarlanmasıdır. Günümüzde çalışma alanları arttıkça ve çalışma koşulları zorlaştıkça ergonominin çalışma alanları ve tasarımları da artmaktadır. 
Ergonomi uygulamalarında amaç; çalışma koşullarına bağlı gelişen kaza ve rahatsızlıkları önlemek, yorgunluğu ve aşırı kullanımı azaltmak, işe bağlı devamsızlıkları ve iş gücü kaybını azaltmak, verimliliği kaliteyi ve güvenliği artırmaktır .   

1- Monitör ile göz arası mesafe ortalama 50-75 cm uzaklıkta olmalıdır. Genel olarak monitörü mümkün oldukça uzağa yerleştirmek ve yazı karakteri boyutunu arttırmak tavsiye edilmektedir.Eski çalışmalar gözün dinlenme pozisyonunun göz seviyesinden 15° aşağıda olduğu düşünülerek ekranın üst çizgisinin göz seviyesinde olmasını öner- mektedir. Fakat yeni çalışmalar 15°’lik bir açının rahatlık için gerekli olduğunun yanı sıra gözün yakın nesnelere bakarken daha da aşağıya çevrilmesinin daha konforlu olduğunu ortaya koymuştur. Böylece en önemli görüş alanı yataydan 20° ve 50° açıyla oluşan bölge olmaktadır. Monitörün eğimi ayarlanırken monitörün üst kısmı altından daha geride kalacak biçimde arkaya doğru eğik durmalıdır. Alçak ve üst hattı geriye eğilmiş monitör kullanımı en rahat pozisyondur. 
2- Klavye kullanılırken ellerin doğal durumda tutulmasını sağlayacak biçimde geniş ve yassı bir klavye el desteği kullanılmalıdır. Klavye ve fare tuşları çok sert, aşırı kuvvet uygulamayı gerektirecek şekilde olmamalıdır. Fare için her iki el kullanılması önerilir, ancak tek el kullanılıyorsa, fare o tarafta hemen klavyenin yanına konulmalıdır. Doğru bir el- fare yerleşimi için klavye ve fare aynı yükseklikte olmalıdır.  
Sağlıkla kalın ..