Eskisehir.net’in canlı yayınına katılan Çalışkan, 22 Ağustos’ta gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı hakkındaki düşüncelerini de paylaştı. Çalışkan, şöyle konuştu:

CESARET İSTEYEN ŞEYLERİ YAPMAYA ÇALIŞTIK
“Bizim planlı yaptığımız organizasyonlar içinde şehirde farklı sosyal çevrelere dokunmak gibi bir niyetimiz vardı. Farklı şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Pek çok etkinlik yaptık. Mesela ayakkabı boyacılarına gittik, onlarla hasbihal ettik. Döndük sonra hamallarla hasbihal ettik, pazarcılarla hasbihal ettik. Farklı sosyal çevrelere girmek suretiyle şehrin tüm dinamik yapısına dokunmayı hedefledik. Bu proje içinde yönetim kademeleri de var. Sanayi Odası, Sanayi Bölgesi, Esnaf Odaları, Ticaret Odası gibi sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyoruz. Yine kültür derneklerini ziyaret ediyoruz. Ama yapmamız gereken herkesin yapmadığı belki yapması cesaret isteyen şeyleri yapmaya çalıştık.”

BİR AY SONRA…
“İl Başkanları Toplantısı… İYİ Parti il başkanımızın da benzer tarzı bir söylemiyle gerçekleşti. Biz zaten geçen bayramda onlarla video konferansla bayramlaşmıştık. Bu bayramda da aynı şeyi yaptık. Bunu devam ettirmek adına arkadaşlarla sözleştik. Altı il başkanı toplandık. MHP İl Başkanı İsmail Candemir partisinin kongresi olması nedeniyle gelemedi. DSP İl Başkanı Hüdaver Bekler de eşinin rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Yeni kurulan partilerin il başkanlarını da davet etme hedefimiz var. Bir sonraki aşamada Allah nasip ederse yaklaşık bir ay sonra yeni kurulan partilerin il başkanlarını da davet edeceğim.”

EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ
“DEVA Partisi ve Gelecek Partisi il başkanlarını da davet edeceğiz. Onlar da bu şehrin siyasi partileri, aktörleri… Biz ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyarız. Sorun yok. Tüm il başkanlarını davet edeceğiz. Belki oradaki sayımız 10, 11, 12 olacak bilemiyorum. Hangi il başkanları davete icabet eder, bilmiyorum. Bu sayıyı çoğaltarak devam etmeyi planlıyoruz.”

İSTİŞARE ORTAMI OLUŞTU
“O gün çok özel sorunlar da konuştuk. TCDD arazisinden stadyuma, hızlı trenden Alpu’ya yapılacak tren test merkezine kadar birçok konuyu konuştuk. İstişare ortamı oluştu. Umut ediyorum bundan sonra şehre fayda sağlayacak birçok şeyi hep beraber yaparız.”

GÜZİDE BİR ŞEHİR
“Bu şehir hepimizin… Yüzyıllık geçmişi olan TÜLOMSAŞ, AÜ gibi değerlerin olduğu güzide bir şehir. Bu şehre sahip çıkmaya, bu şehirde yaşamaya, bu şehirle birlikte düşünmeye devam etmemiz lazım. Hiçbir zaman ‘ben ne dersem o olur, ben böyle düşündüm, biz böyle karar verdiği’ yapmamaya gayret ediyoruz. O yüzden il başkanlarıyla istişaremiz bizim için de çok kıymetli.” 

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, CHP İl Başkanı Recep Taşel, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, BBP İl Başkanı Şaban Bozbal ve DP İl Başkanı Hüseyin Özcan 22 Ağustos’ta ESOGÜ Tıp Fakültesi bahçesindeki bir kafede bir araya gelmişlerdi.