Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi (YKSM), 2022-2023 sanat sezonunu özel bir gösteri ile açtı. Programın sunumunu, Sunuculuk Atölyesi'nden sunucu adayı İbrahim Oruç ve sunuculuk eğitmeni Serpil Vurucu yaparken, YKSM Müzik ve Dans Topluluğu üyeleri ise birbirinden özel gösteriler yaptı.

Oktay Şahin'in eğitmenliğini yaptığı Halk Oyunları topluluğu Zeybek ve Antalya Yöresine ait halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi. Sezon açılışında solist İbrahim Turhan tarafından Neşet Ertaş'tan "Yolcu" eseri ve Musa Eroğlu'ndan "Zamansız Yağmur" eserlerini seslendirildi. Solist Ergün Elibaş ise “Şâh-ı Merdânın Âvâzı Turna Derler Bir Kuştadır” ve “Çıkar Yücelerden Haber Sorarım” eserleri ile sanatseverlerin kulaklarının pasını sildi.

Gençlik Korosundan 2 korist ile "Ey Güzel Kırım" eserini seslendiren solist Gönül Onar, çocuk korosu koristlerinden Alkım Uyar ve Derin Sezerel ile "Aşk Bahçemi Süsleyen” eseri ile sanatseverlere keyifli anlar yaşattı.

Birbirinden özel eserlerin seslendirildiği sezon açılışında solist Hülya Düzbaş, “Bitmez Tükenmez Bu Dert” ve “Gül Dalında Öten Bülbülün Olsam” eserlerini seslendirdi.

YKSM sezon açılış programı, sanatseverlerin hep bir ağızdan büyük bir coşku ile "Onuncu Yıl" marşını söylemesi ile son buldu.