X• MAG isimli Multidisipliner Tasarım Dergisinde farklı bakış açıları, farklı disiplinler ve farklı sesler bir araya gelerek Eskişehir’de tasarıma yeni bir soluk getirmeyi hedeflemektedir. X Design Factory; farklı disiplinlerden, dinamik, heyecanlı, yenilikçi, yaratıcı, çevresine karşı duyarlı ve saygılı bireyleri bir araya getiren multidisipliner bir oluşum olarak Özgür Can Akdağ tarafından kurulmuş ve 2020 Ocak ayından beri Eskişehir’de faaliyet göstermektedir.

“Herkes için tasarım” anlayışı ile iyi bir yaşam ve daha verimli yaşam alanları hedefleyen X Design Factory, aynı hedefte buluşan tüm farklı disiplinlerden tasarımcılar için özgür bir alan sağlıyor. Tasarımcıların düşüncelerinin hayat bulduğu bu alanda X bilinmeyeninin verdiği özgürlüğün ve sınırsız yaratıcılığın tasarıma yeni bir bakış açısı getireceği düşüncesinden hareketle çeşitli etkinlikler, ürünler, içerikler ve iç mekanlar tasarlıyor.

Bu içerik tasarımlarından biri, X•MAG! Bu dergi tasarımcıları buluşturan, geliştiren ve kendilerinden bir parça bulmalarını hedefleyen Eskişehir’in ilk multidisipliner tasarım dergisidir. Çevremizle etkileşimimizin yeniden şekillendiği bu olağanüstü dönemde ortaya çıkan yaratıcılık potansiyelini bundan sonraki sürece odaklayarak değerlendirmeyi hedefleyen bu derginin 0.sayısı disiplinlerarası çalışan bir grup tasarımcı tarafından oluşturuldu. Dergi projesi içinde tasarımcılar ve farklı disiplinden öğrencilerin yanında konuya ilgi duyanlar da yer aldı. Yaş ve meslek ayrımı gözetmeksizin her disiplinden aktörün katılımına açık olan bu dergi çalışmasında Endüstriyel Tasarım, Moda Tasarım, İç Mekan Tasarımı, Reklamcılık, Pazarlama, Grafik Tasarım ve Animasyon bölümlerinden aktörlerin hazırladıkları içerikler yer alması, X Design Factory’nin kuruluş hedeflerini destekler niteliktedir.

X Design Factory, gerçekleştirilen bu dergi çalışmasının ardından ortaya çıkan içeriklerden ilham alarak farklı disiplinlerden tüm Türkiye’deki aktörler için sürdürülebilir bir açık kaynak oluşturmak amacıyla basılı yayın dışında dijital ortamda da dergiye ulaşılabilirliği arttırmak için çalışıyor. Mimarlık, ürün tasarımı, mekan tasarımı, kamusal alan, moda tasarımı, hizmet tasarımı, grafik tasarım, mühendislik, sosyoloji, psikoloji, reklamcılık, pazarlama, işletme gibi temel alanlarda geliştirdikleri fikir ve içerikleri sunabilecekleri bu özgür yaratım alanı, Türkiye’de yaşayan farklı disiplinden aktörlerin yaratıcı içeriklerini toplumla buluşturabilecekleri bir kaynak olacak.
https://xdesignfactory.com/xmag/ adresinden de ulaşılabilecek olan bu dergi, 01.07.2022 tarihinde basılı yayın hayatına başlayacak.

Adres: Eskibağlar Mahallesi, Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN Bulvarı, Sena İş Hanı 24/6 Tepebaşı/ESKİŞEHİR
Daha fazla bilgi ve iletişim için: [email protected] / 0 (543) 933 74 46