Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Cam Festivali’nin bu yıl 8’incisi gerçekleştiriliyor. “Camın Büyüsü” sloganı ile Kurşunlu Külliyesi içinde yer alan sıcak cam atölyelerinde gerçekleşen Festivale, uluslararası arenada isim yapmış 6 cam sanatçısı katıldı. 2’si yerli, 2’si yabancı sanatçının katılımı ile gerçekleştirilen Cam Festivali’nde bu yıl ilk kez şaloma kısmında da 2 sanatçı ağırlanıyor.

Festivalin açılış seremonisine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, festivale katılan sanatçılar ile çok sayıda sanatsever Eskişehirli katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptı. Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’nin pandemi nedeniyle verilen kısa bir aradan sonra yeniden başladığını belirten Başkan Kurt, festivale katılan sanatçılara başarılar diledi. Festivale katılan sanatçılara kolaylıklar dileyen Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaya gayret ediyoruz. Yaptığımız her etkinlik gerek Eskişehir gerek Türkiye gerekse de dünyada etkili oluyor. Bize olumlu dönütler oluyor. İnsanların Odunpazarı’na gelmeleri için bir sebebi oluyor. Bu da turizm açısından sanatla birlikte değerlendirilmesi gereken bir olgu. Almanya ve İngiltere’den gelen dostlarımız, Eskişehir’deki öğrenci arkadaşlarımıza bir ufuk, farklı bir pencere açacak. Bizim cam sanatımız da bu doğrultuda gelişme sağlayacak. Buna hizmet etmenin keyfini yaşıyoruz. Şehrimizin

4-5 günlük süreç içerisinde canlı performansları izleyerek, bu konuda biraz daha bakış açılarını geliştirecekler. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, katılan sanatçılara da başarılar diliyorum” dedi. Açılış törenin ardından Başkan Kurt ile açılış törenine katılanlar, Sıcak ve Soğuk Cam Atölyelerinde çalışmaları izledi.

FESTİVAL AGAH BARIŞ CAN’IN KONFERANSI İLE BAŞLADI

Bethany Wood, Almanya’dan Viviane Stroede, Türkiye’den Agah Barış Can Aksakal ve Egemen Kemal Vuruşan’ın katıldığı festivalde, Kaan Çil ve Serbay Doru şaloma ile cam şekillendirecek cam sanatçıları olacak. 8’inci Uluslararası Cam Festivali’nin ilk günü Agah Barış Can’ın konferansı ile başladı. Can, açılış töreninin ardından workshop çalışmalarına devam etti. Çalışma yapacakları gün sabah 09.00-09.30 arası konferans verecek olan sanatçılar, konferansın ardından gün boyunca workshop yapacak. 3 Kasım Perşembe günü Bethany Wood (İngiltere), 4 Kasım Cuma günü Egemen Kemal Vuruşan, 5 Kasım Cumartesi ise Viviane Stroede (Almanya) cam sanatı meraklıları ile bir araya gelecek. Ayrıca Şaloma ile Cam Şekillendirme Atölyesi’nde festival süresince workshoplar devam edecek.

İLK KEZ ŞALOMA KISMINDA DA CAMA ŞEKİL VERİLECEK

Cam Festivali’nde bu yıl ilk kez şaloma kısmında da çalışmalar olacak. Festivalin ilk günü Kaan Çil, şaloma ile cama şekil verdi. Çil, Perşembe günü öğlene kadar şaloma ile çalışmalarını sürdürecek. 4 Kasım Cuma (yarım gün) ve 5 Kasım Cumartesi (tüm gün) ise Serbay Doru şaloma ile cam şekillendirecek.

Workshoplar 09.00-18.00 arasında Kurşunlu Külliyesindeki Odunpazarı Belediyesi Sıcak Cam Atölyesi’nde gerçekleştirilecek. Festival, 06 Kasım Pazar Günü Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde saat 18.00’de açılacak olan sergi ile son bulacak.