2001 yılında “Her Eve Bir Atölye Olacak” sloganı ile eğitim faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar 330 branşta 250 binin üzerinde vatandaşa ücretsiz hizmet veren ESMEK’in, dönem sonu sergisi için geri sayım başladı.

ESMEK kursiyerlerince oluşturulan dönem sonu el sanatları karma sergisi ‘Yansımalar’, 26 Mayıs’ta kapılarını açacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) tarafından her yıl bir gelenek haline gelen kursiyerlerin dönem sonu sergisi, koronavirüs önlemlerindeki kısıtlamaların kaldırılması sonrası 2 yıllık aranın ardından Eskişehirliler ile buluşacak.

2 yıllık süreçte dijital ortamda yapılan sergilerin ardından bu yılki Yansımalar Sergisi’nde ilkler yaşanacak. Sergide hem merkez de hem de kırsal bölgelerde açılan kurs merkezlerinde eğitim gören kursiyerlerin çalışmaları yer alacak.

50’den fazla branşta yaklaşık 2 bin ürünün görücüye çıkacağı sergide, 8 ilçeden gelen kursiyerlerin ürünlerinin satışı da yapılacak.

“Her Ev Bir Atölye Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi” ve sosyal medya hesapları üzerinden satış yapan kadınlar, ürünlerini sergide daha fazla kişiye ulaştırma şansı yakalayacak.

26 Mayıs saat 18.00’de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde açılışı yapılacak olan Yansımalar Sergisi’nde ahşap boyama, taş boyama, cam boyama, cam mozaik, çini boyama gümüş takı işlemeciliği, kaligrafi, kağıt rölyef resim, seramik, sulu boya resim, takı tasarımı, tasarım bebek, tezhip, kanaviçe, kara kalem resim, hediyelik eşya ve oyuncak, sulu boya resim, rölyef çalışmaları ve minyatür gibi 50’den fazla branşta ürünler yer alacak.

26 Mayıs’ta açılacak olan Yansımalar Sergisi, 10 Haziran’a kadar Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde 10.00-17.00 saatleri arasında gezilebilecek.