Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu Abbas, 3 yıldır resim ve illüstrasyon ürünlerinin yanı sıra “sanat bebek” üretimi de yapıyor.

Abbas, çeşitli dekorasyon ürünleri ile nakış sanatına dair eserler de meydana getiriyor.

Eskişehirli sanatçı, 20’yi aşkın ürün çeşitliliğine sahip olduğunu anlatarak, ağırlıklı olarak “sanat bebek” üretimi yaptığını söyledi.

Abbas, eskisehir.net’e sanat bebek imalatının dahi 10’dan fazla teknik barındırdığını kaydetti.

Ürünlerinde geri ve ileri dönüşüm tekniklerini kullandığını ifade eden Abbas, sanat bebeklerin yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Bebeklerin yapım aşamasına dair bilgi veren Abbas, şöyle konuştu:

“Bir bebeğin yapımı bazen 1 gün, bazen ise 1-2 hafta sürüyor. Bu süre, çalışmanın boyutuna ve malzemesine göre değişiyor. Bebeğin öncelikle yüzünü ve karakterini çiziyorum. Karakteri oluşturduktan sonra, 3 boyutlu malzemeler olan tekstil ve polimer kili kullanarak yüzünü ve ellerini oluşturuyorum. Elyaf, keçe gibi malzemeler de kullanıyorum. Ardından pişirme ve boyama süreçleri tamamlanıyor. Sonrasında da kostümleri dikiliyor ve tamamlanıyor.”

Abbas, bebeklerin üretiminde kalıp kullanmadığını, figürlerin tamamını el emeğiyle oluşturduğunu ifade etti.

Vatandaşların kendisine web sitesi, sosyal medya ve mağaza aracılığıyla ulaşabileceğini dile getiren Abbas, sanat bebekleri, yurt dışına ortalama 300 dolardan satışa sunduğunu bildirdi.