Eskişehir Kardeşlik Platformu tarafından İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen bombalı saldırıyla ilgili basın açıklaması düzenlendi.

Atahan Gezer

Eskişehir Kardeşlik Platformu tarafından, geçen pazar günü İstiklal Caddesi’nde, terör örgütü PKK tarafından düzenlenen, 6 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili Yediler Parkı’nda yapılan açıklamada terör kınandı.

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Salim Acabay ile çok sayıda platform üyesi ve vatandaşın katıldığı açıklamayı platform adına Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Akar yaptı.

Akar, saldırının, on binlerce vatandaşın katili terör örgütü PKK tarafından düzenlendiğini anımsatarak, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.

“Birlik ve beraberliğimizi parçalamak için emperyalist güçler tarafından tutulan kiralık bebek katilleri, bir kez daha çocuklarımızı, kadınlarımızı, insanlarımızı her zamanki kalleşçe yöntemlerini kullanarak katlettiler” diyen Akar, şunları kaydetti:

“Hem kendileri hem de iplerini ellerinde tutanlar şunu çok iyi bilsinler, başaramayacaklar. Bu kanlı saldırı insanlığa kasteden kirli stratejinin parçasıdır. Biz, olayın izini sürdüğümüzde saldırının arkasındaki gücü net bir şekilde görebiliyoruz. Aslında değişen bir şey yok. İnsanın ve insanlığın sesini yükseltmek isteyen, Türkiye’ye karşı gücün ve çıkarın hukukunu dayatan emperyalist sistemin geliştirdiği kirli stratejinin adıdır terör… Ülkemizin yükselişini, birlik ve beraberliğimizi hazmedemeyen kirli güçlerin tek amacı bizi bölmek, parçalamak ve yönetmektir. Kanlı taşeron PKK terör örgütüne saldırıları ihale eden güçlerin, gerçek niyetleri bütün vicdan sahibi insanlar tarafından bilinmektedir. Terörün hedefi bellidir. İnsandır, insanlıktır, istikrardır. Terörü aklamaya çalışan, terörün oluşturduğu anafordan faydalanma girişiminde bulunan her kim varsa teröristlerle birlikte insanlara ve insanlığa karşı suç işlemektedir. Hiçbir zaman teröre aman vermeyeceğiz. Teröristlerin oluşturmak istedikleri propaganda anaforuna kapılmayacağız. Birlik harcıyla karılmış millet ruhumuzdan taviz vermeden, hep birlikte geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sini inşa ve ihya edeceğiz. Milletimizin başı sağ olsun.”

Öte yandan 25 sivil toplum kuruluşu tarafından kurulan Eskişehir Kardeşlik Platformu, 2013 yılından beri faaliyet gösteriyor.