Tepebaşı Belediyesi, kent halkını sevilen yazarlar ile bir araya getirmeyi sürdürüyor.

Yazar Özcan Mutlu da “Almanya Nasıl Vatan Oldu? Türkiye-Almanya İşgücü Anlaşması’nın 60. Yılı” kitabını anlatmak ve okurları için imzalamak üzere Eskişehir’e gelecek. Mutlu kitabında ele aldığı, 60 yıl önce Almanya’ya işçi olarak giden nesillerin hikayesini, Eskişehirliler ile paylaşacak. Mutlu söyleşi sonunda tüm telif geliri kız çocukların eğitimine bağışlanan kitabını, okurları için imzalayacak.

Söyleşi ve imza günü etkinliği, 7 Ekim Cuma günü saat 18.00’de Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nde düzenlenecek.

Özcan Mutlu kimdir?

Özcan Mutlu, 2018/19 dönemi Kıdemli Mercator-İPM Araştırmacısı’dır. Mutlu, 2013-2017 yılları arasında Yeşiller Partisi adına Almanya Parlamentosu’nda görev yapmıştır. Almanya Federal Meclisi vekilliği boyunca Eğitim Komitesi ile Araştırma ve Teknoloji Komitesi’nde hizmet vermiş ve parlamento grubunun vatandaş katılımı raportörlüğünü üstlenmiştir. 1990’dan beri Yeşiller Partisi üyesi olan Özcan Mutlu, Berlin Yerel Parlamentosu’na 1999 yılında Friedrichshain-Kreuzberg bölgesini temsilen katılmış, 2006 ve 2011 yıllarında ise tekrardan seçilmiştir. Kreuzberg-Kadıköy ve Treptow-Tepebaşı ilçeleri arasında yapılan Kardeş Şehir Anlaşması’nda kurucu üye olmuştur.