Tepebaşı Belediyesi, Türk şiirinin büyük ismi Nâzım Hikmet’in 63 yıllık yaşamından kesitler taşıyan “Nâzım’a Yolculuk” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sergide; şairin büyük ailesi Celile, Samiye, Yahya Kemal, Piraye, Memet, İpekçi, Serteller, Naci Sadullah, Kemal Tahir, Orhan Kemal, Sedat Simavi, Ahmet Emin, Münevver, Mehmet, Ekber, Vera gibi birçok isimden ve daha pek çok başka duraktan geriye kalan değerli mektuplar, fotoğraf, belge ve yayın yer alıyor. Ayrıca şairin Selanik’ten Moskova’ya kadar uzanan büyük yolculuğuna eşlik etme fırsatı bulacak sanatseverler, genç yaşından itibaren hayallerinin peşinden giden, şiirler yazan Nâzım Hikmet’in hayatı ile ilgili şimdiye kadar bilinmeyen yönlerine de tanıklık edecek.

Küratörlüğünü Prof. Haluk Oral’ın ve tasarımını Emre Senan’ın üstlendiği sergi, 10 Ocak Cuma günü saat 18.00’de Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası Sergi Salonu’nda Eskişehirlilerin ziyaretine açılacak.

Öte yandan moderatörlüğünü Prof. Dr. İhsan Güneş’in yapacağı ve konuşmacı olarak Prof. Dr. Haluk Oral’ın katılacağı “Nâzım Hikmet’in Yolculuğu” adlı söyleşi de, 11 Ocak Cumartesi günü saat 19.30’da Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi Oktay Ekinci Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. 

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, 7 Şubat’a kadar gezilebilecek sergiye ve 11 Ocak’ta gerçekleştirilecek söyleşiye tüm Eskişehirlileri davet etti.