Çakırözer, “Eskişehirspor’umuzun da içinde bulunduğu birçok takım ekonomik sıkıntılarının yanı sıra hem ligde kalma mücadelesi veriyor, hem de salgınla mücadele ediyor. Bu yıl bir kereye mahsus küme düşme kaldırılmalıdır. Kulüplere yönelik finansal yaptırımlar ertelenmelidir. Bu hem Eskişehir’imize, hem de anlı şanlı cefakar taraftarımız ile tüm Anadolu takımları için büyük moral olacaktır” dedi. Çakırözer, Eskişehir’deki iktidar ve muhalefet milletvekillerine küme düşmenin kaldırılması konusunda destek olmaları çağrısını da yaptı.

TÜM ESKİŞEHİR’E MORAL OLACAK

Eskişehirspor başta olmak üzere pek çok takım hem ekonomik sorunlar, hem de salgın nedeniyle zor dönemden geçerken CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, iktidara ve Türk Futbol Federasyonu yönetimine salgının yarattığı sosyal ve ekonomik olumsuz koşullar nedeniyle bu yıl küme düşmenin kaldırılması çağrısında bulundu. Çakırözer, “Eğer bizler Anadolu’da futbolun yaşamasını, Anadolu’da sporun yaygınlaşmasını istiyorsak bu yıl için küme düşmeyi kaldırılmalıyız. Bu hem futbolun yaşamasına katkı sağlayacak, hem de anlı şanlı muhteşem taraftarımıza, Eskişehirliye ve diğer Anadolu takımlarına moral olacaktır” dedi.

KÜME DÜŞME VE FİNANSAL YAPTIRIMLAR ERTELENMELİ

Anadolu takımlarının içinde bulunduğu ekonomik duruma dikkat çeken Çakırözer, “Dünyada örneği görülmemiş bir süreçten geçiyoruz. İnsanımızın mutluluğu, sağlığı için hizmet verecek kararları almalıyız. Anadolu yıldızımız Eskişehirspor’umuz başta olmak üzere, birçok takım ekonomik olarak zor durumdan geçmekte. Oyuncularının paralarını ödeyememekte, puan cezaları almakta. Şimdi bir de üzerine salgın bu takımlarımızı daha çok etkiledi. Salgın, deprem gibi olağanüstü durumlarda yönetmelik, kurallar yerini insani, vicdanı duygulara bırakabilir. Salgın döneminde bir kereye mahsus küme düşme kaldırılmalıdır. Kulüplere yönelik finansal yaptırımlar ertelenmeli” dedi.