Hayrettin Karaca Parkı’ndaki Kocatepe Kahve Evi’nde basın mensuplarıyla buluşan Akgören, konuşmasına “Bu şartlar altında kulübümüzün daha iyi günler yaşaması için çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalar iyi yönde seyrediyor. Tam neticeye ulaşmadık ama en azından kulübümüzü yaşatmak, bayrağımızı dik tutmak, Eskişehirspor armasını yere düşürmemek adına canla başla mücadele ediyoruz. Yönetim,  taraftar ve tüm camia çalışıyor” diyerek başladı.

ERZURUM’A NEDEN OTOBÜSLE GİDİLDİ?
Başkan, takımın Erzurum’a neden otobüsle gittiğini şu sözlerle açıkladı: “Erzurum’a gidiş ve dönüş aşamasında bazı yanlış anlaşılmalar var. Kulübümüzün otobüsünün içinden veya yolda verilen mola yerlerinden sosyal medyada paylaşılan bazı fotoğraflar var. Kamuoyunda sanki Eskişehirspor Yönetimi’nin futbolcularını Erzurum’a uçakla göndermek gibi bir gücü olmadığı gibi bir yanlış anlaşılma çıktı ortaya. Bu tamamen THY’nin pandemiden dolayı seferlerini azaltmaları ve Eskişehirspor’un cumartesi günkü maçının gidişine ve dönüşüne denk gelen seferlerin bizlerin çok daha fazla mağdur etmesinden dolayıydı. Eğer biz uçakla gitseydik Perşembe akşamı Erzurum’a gidecektik, cuma ve cumartesi akşamı orada kalacaktık. Ve ancak pazar akşamı 9’da Ankara’ya, İstanbul’a dönüş uçak vardı. Yani yaklaşık üç güne yakın Erzurum’da kalacaktı takımımız.”

ERZURUMSPOR BAŞKANI’NI ARADIM…
Akgören, şunları kaydetti: Erzurumspor’dan iki arkadaşımız maçın başından sonuna kadar futbolcularımıza yine grubumuzda şampiyonluğa oynayan bir takımın adını vererek oradan bizim teşvik primi aldığımızı ve bu nedenle Erzurum’a karşı direndiğimizi ve bunu çok daha farklı çok daha çirkin şekilde dile getirerek ‘neden bu kadar oynuyorsunuz, neden bu kadar direniyorsunuz’ gibi açıklamalarla sahada yaş ortalaması 17-23 arasında değişen futbolcu kadromuzu sürekli taciz etmişler ve üzmüşlerdir. Erzurumspor Başkanı’nı aradım. Başkanı ‘siz bu açıklamaların neresindesiniz’ diye sordum. Kendisi asla böyle düşüncelerinin olmadığını, Eskişehirspor gibi büyük bir camianın böyle çirkin bir olayın içinde olmayacağını bildiğini, Eskişehirspor’a bir Eskişehirspor taraftarı kadar üzüldüğünü ve desteklediğini, bizim yerimizin buralar olmadığını Süper Lig’de olmamızı en kısa zamanda temenni ettiğini söyledi. O yüzden bu konuyu kapatmak istiyorum. Bir daha açılmamak şartıyla… Futbolcuların yaptığı çirkin açıklamaları da kendilerine iade ediyorum.”

YEMEK SEPETİ OLAYI…
Yemek Sepeti’nin yöneticisinin Eskişehirspor ile ilgili attığı tweet’i değerlendiren Akgören, “Bu tweet’i atan beyefendiyi kınıyorum. Eskişehirspor camiasından acilen özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

GELECEK SENENİN PLANLARINI YAPIYORUZ
Akgören: Takım toplandı, Altay maçının hazırlıkları devam ediyor. Altay’da play-off’a oynuyor, ciddi bir rakip. Bu tip spekülasyonlara açık olan bir maç. Eskişehirspor bu ve buna benzer şaibelerin içinde hiç olmadı ve olmayacak. Çıkacak genç kadromuzla aslanlar gibi… Gelecek sezonun hazırlıklarını yapıyoruz, gelecek senenin planlarını yapıyoruz. Mücadelemizi edeceğiz, tek hedefimiz var galibiyet.   

İKİ TELEFONLA DÖRT BİN TANE SATTIK BİLE…
Erzurum maçı için hazırlanan bin adet hatıra biletinin satıldığını duyuran Akgören, “Desteğe ihtiyacımız devam ediyor. Eskişehirspor’un birkaç sene daha camiadan zaman zaman buna benzer kampanyalarla destek talebi olacaktır. Hatıra Bilet maçını Altay, Ümraniye, İstanbulspor, Bolu ve Balıkesir maçlarında da çıkartıp satmayı planlıyoruz. Eskişehir’in Ticaret Odası’ndan, Sanayi Odası’ndan, Sanayi Bölgesi’nden, Esnaf Odaları’ndan, STK’lardan, derneklerden, bütün büyük kurum, kuruluş ve fabrikalardan, iş dünyasından, öğrencilerden bu kampanyaya destek olmalarını rica ediyorum. Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ve Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen’e ikişer bin bilet göndereceğiz. Kendilerine teşekkür ediyorum. İki telefonla dört bin tane sattık bile…” dedi.

DEPREM, SEL, SAVAŞ, SALGIN GİBİ BİR AFET OLMAZSA
Akgören, şöyle devam etti: “Kalan beş maçta en az 100 bin adet satarız diye düşünüyorum. Gelen her bir kuruş Eskişehirspor’un geçmiş dönemden kalan borçlarına aktarılacak. Bizim dönemden çok şükür Allah’a borç gelmiyor ve getirtmeyeceğiz. Allah’tan gelen bir deprem, sel, savaş, salgın gibi bir afet olmazsa kısa vadeli süreci şu anda zaten aşıyoruz orta ve uzun vadede emin olun Eskişehirspor’u bu buhranlı süreçten ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım taraftarımızın camiamızın ve herkesin desteğiyle bu süreci aşacağız. Bu süreç biraz zor olacak ama aşılacak.”

GELEN PARALARIN NEREYE GİTTİĞİNİ…
Akgören: Sözleşmesi biten, sözleşmesi yenilenen, henüz anlaşılamayan futbolcular var. FİFA ve TFF dosyaları çalışmalar devam ediyor. İnşallah karşınıza kapanmış dosyalarla çıkacağız. Gelen paraların nereye gittiğini bütün şehre göstereceğiz. Yavaş yavaş dosyalar kapanacak. Şehir bize daha çok güvenecek ve daha çok destek verecek. Camianın gücüyle olacak. Ben ve arkadaşlarım kulübü yaşatır ama sorunlarını çözemeyiz. Bunu hep birlikte başaracağız. İnancımız, enerjimiz yerinde… 

UMUTLARIMIZI DAHA ÇOK ARTIRDI
Akgören’e, Eskişehir’e atanan Vali Erol Ayyıldız’ın Eskişehirspor hakkındaki sözleri de soruldu. Başkan “İnanılmaz mutlu olduk. Umutlarımızı daha çok artırdı. Sayın valimizi en kısa zamanda ziyarete gideceğiz. Kendisi müsait olunca kulüple ilgili bilgileri anlatacağız. Ve bize destek olursa bizin için inanılmaz bir şans olacağına inanıyorum. İzmir’deki dostlarımızın pozitif referansları var. Bu yüzden çok mutluyuz” dedi.

TAKIMIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUYLA ANLAŞTIK
“İç transferde 11-12 futbolcuyla sözleşmelerimiz bitti” diyen Başkan, sözü Teknik Asbaşkan Ömer Kurumehmetoğlu’na bıraktı. Kurumehmetoğlu “Çoğu futbolcuyla anlaşma aşamasındayız. 3-4 futbolcuyla sıkıntı var. O da tam sıkıntı değil de konuşmalar devam ediyor. Ama şu an imza atmadık.  Bir hafta on gün içinde bunu açıklarız. Büyük ihtimalle takımın büyük çoğunluğuyla anlaştık. Herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Bir hafta on gün içinde kim kaldı, kim gitti net ortaya çıkar” diye konuştu.

İSTEMEYEN HERKES GİDEBİLİR
Başkan Akgören, “Sözleşmesi biten futbolcularla görüşürken ilk sorduğumuz soru ne? Mutlu musun? Kalmak istiyor musun? Bir tanesi gitmek istiyorum dedi, pazarlığa girmedik. Yolun açık olsun kardeşim dedik. Bizim için birinci kriter Eskişehirspor’da kalmak istemesi… Kalmak istiyorsa kalacak, istemeyen herkes gidebilir. Burası Eskişehirspor! Kimseyi zorla burada tutacak halimiz yok” dedi.

KAVGA İLE GÜRÜLTÜYLE BU İŞ OLMAYACAK
“Elimizde olan dosyaların yüzde 75’i hak edilmeyen ve Eskişehirspor’a zarar veren sözleşmeler” diyen Akgören “Geçmiş yönetimler, artık yapacak bir şey yok. Tekrar onları karalamak, onlara buradan laf sokmak, onları sosyal medyada taraftarın önüne atmak yani artık elimize bi şey geçirmez. Hep söylediğimiz şey, barışı sağlayalım. Herkes birbiriyle bi barışsın. Haa kimseyi aklamanın peşinde de değiliz. Ama biz kulübü aklamanın peşindeyiz. Kavga ile gürültüyle bu iş olmayacak. Bu görüldü artık. Bu şehir üçe, beşe, ona bölündüğü zaman bir araya gelemiyor ve bu iş olmuyor. Birleşmek zorundayız. Ona tu kaka, buna tu kaka herkese bi şey… Yarın bir gün bize de bi şey bulabilirler… Yapmayalım, birbirimizi artık karalamayalım. Birbirimize laf sokmayalım. Birbirimizi incitmeyelim. Barışı sağlayalım. Birlikten güç doğar. Eski başkan ve yönetici arkadaşlarımızı da kulübe destek olmaya davet ediyoruz. Buyursunlar bize destek olsunlar, sorunları beraber çözelim” dedi.

Toplantıya Ferhat Alkara, Erkan Koca, Ömer Kurumehmetoğlu, Oktay Baran, Fatih Baturaygil ve Murat Diri'de katıldı.