Osman Taş’ın ardından 24 Kasım 2019’da göreve gelen Mustafa Akgören ve yönetimi 11 Haziran 2021’deki kongrede ‘devam etmeme’ kararı almışlardı. O gün başkan adayı çıkmayınca kongre ertelenmişti. Sonraki günlerde birkaç kez daha ertelenmek zorunda kaldı. Bu arada Ali Çelikoğlu başkanlığındaki Divan Kurulu transfer tahtasını açmak için girişimler yaptı. Hayli yol kat edilmesine rağmen mutlu sona ulaşılamadı.

Başkanlık için sinyaller verdi
Yaklaşık 50 gün ertelenen kongre yarın Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde yapılacak. Son günlerde camianın yakından tanıdığı Mehmet Şimşek ismi ön plana çıktı. Sosyal medyadan yapılan çağrılara duyarsız kalmayan Şimşek, başkanlık için sinyaller verdi. Daha önce de Eskişehirspor’da görevler üstlenen Şimşek, İcra Kurulu Üyeliği döneminde yaptığı gayretli çalışmalarla taraftarın takdirini toplamıştı.

Her görüşten ve kesimden kişiler
Çok büyük bir sürpriz yaşanmazsa AK Parti İl Başkan Yardımcısı da olan iklimlendirme ve inşaat işleri yapan iş insanı Mehmet Şimşek, Kırmızı Şimşekler’in yeni başkanı olacak. Camianın yakından tanıdığı Mesut Şimşek’in oğlu olan Mehmet Şimşek’in son şeklini verdiği öğrenilen yönetim listesinde her görüşten ve kesimden kişilere yer verdiği kaydedildi.

En çok duyduğum cümleler
Twitter hesabını aktif şekilde kullanan Şimşek, Fidan Kampanyası’na destek olanlara teşekkür etti. Şimşek, bir paylaşımında “Bayram çok yoğun geçti ziyaretler telefonlar en çok duyduğum cümleler… Salak mısın sen, biz salağız… Hiç mi aklın yok, biz deliyiz… Eninde sonunda söverler yaranılmaz, bize sövsünler o yaşasın. Biz #eskişehirsporluyuz öyle bir biz olacağız ki içinizden geçeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bozuk düzene karşı biz olup savaşacağız
Şimşek’in taraftarı heyecanlandıran paylaşımı ise 20 Temmuz’da “Babadan evlada en kıymetli mirastır bizim için #Eskişehirspor. Sevdamızın yok olması 7’den 70’e hepimizi derinden yaralar! Armanın yeniden yükselmesi için sorumluluk almaktan ve yönetimde olmaktan gurur duyarız. 1965’ten beri süre gelen bozuk düzene karşı biz olup savaşacağız!” şeklindeydi.

Hatipoğlu ismi gündemden düştü
Akgören’in bıraktığı günlerde adı başkanlık için geçen Nebi Hatipoğlu ismi zamanla gündemden düştü. Eski başkanlardan Hatipoğlu, Kemal Unakıtan’ın Eskişehir Milletvekilliği yaptığı dönemde takımı Süper Lig’e çıkarmıştı. Vali ve camianın önde gelen bazı isimleriyle görüşen Hatipoğlu, bu süreçte yönetime talip olmaktan vazgeçti.