Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek, kadın futbol takımın yeniden kurulmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “Eskişehir’de zaten faaliyet göstermekte olan Çamlıcaspor kadın futbol takımımızın Eskişehirspor bayrağı altında mücadele edecek olmasından mutluluk duyuyoruz. Kadın futbol takımı kurma amacımızda bize destek veren Çamlıca muhtarımız Savaş Hancı’ya ve kızlarımızın antrenörü Pınar Konca’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

Çamlıcaspor Kulübü Başkanı Savaş Hancı ise duyduğu memnuniyeti “Her zaman grafiğini yükselten bir takıma Eskişehirspor arması yakışırdı. Kızlarımızın Eskişehirspor’u iyi yerlerde temsil etmesini ve kulübe başarılar kazandırmalarını temenni ediyorum” sözleriyle dile getirdi.

Elimizin hamuruyla bu işte biz de varız
Kadın Futbol Takımı antrenörü Pınar Konca ise; “Öncelikle eski takımımızın başkanı Savaş Hancı’ya ve bizleri bu çatı altında bir araya yeniden getiren Mehmet Şimşek, Erkan Koca ve Özgür Marankoz başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum.  Bundan sonraki süreçte bir yandan devam etmekte olan Fabrika Futbol Okullarımıza da ilham olarak kadın futbolcular da yetiştirmek, Türk futboluna ve Türk sporuna örnek futbolcu bireyler yetiştirmek istiyoruz” dedi. Konca, sosyal medyada kendilerine verilen destekler için de taraftara teşekkürlerini ileterek; “Bu bir başlangıç olsun, bundan sonraki süreçte biz de sahalardayız. Elimizin hamuruyla bu işte biz de varız” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek, kadın futbol takımımızın kurulmasının bir başlangıç olduğunu ifade ederek, voleybol, basketbol, masa tenisi ve yüzme branşlarında da Eskişehirspor Kulübü adına yer almak için çalışmaların başladığının müjdesini verdi. Şimşek, Eskişehirspor olarak sadece profesyonel futbola değil, Eskişehir sporuna hizmet etmek ve şehirdeki gençleri spora yöneltmek istediklerinin mesajını verdi.