Radyospor'da Özgür Sancar'a konuşan Eskişehirspor Teknik Asbaşkanı Ömer Kurumehmetoğlu programda şu ifadeleri kullandı;

“Ligin ikinci yarısında da mücadelemize devam edeceğiz. Ligde kalma adına elimizden gelen ne varsa yapacağız. Takımımız kamp çalışmalarına başladı. U17 ve U19’dan oyuncularınında yer aldığı  bir kadro ile kamp başladı. Transfer yasağını açabilme adına çalışmalar yapıyoruz ama çok düşük bir ihtimal olarak gözüküyor. Öncelikli planımız mevcut kadroyu elde tutarak ikinci yarıda mücadele etmek. 
Şehrimizden yönetimimize manevi anlamda çok büyük bir destek ve güven var. Birçok yere ziyarete gittik. Bunların bize bir geri dönüşü elbette olacak. Bir aylık bir süre içerisinde dönüşlerin olacağını düşünüyoruz. İnşallah bu desteklerle de bu işi çözeceğiz.

Jesse konusunda henüz bir anlaşma yok. Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Gazişehir FK gibi Süper Lig kulüpleri bu oyuncuyu istiyor. Oyuncunun menajeri önümüzdeki hafta içerisinde Eskişehir’e gelecek ve bir görüşme gerçekleştireceğiz. Bu kulüplerden bize resmi bir teklif gelmedi ama ikili görüşmeler ve menajerler aracılığıyla bir takım görüşmeler yapıldı. Ben önümüzdeki hafta içerisinde Jesse’nin yeni kulübünün belli olacağını düşünüyorum.

Jesse bize şu takıma gitmek istiyorum demedi. Biz kendisinin Eskişehirspor’da devam etmesini çok istiyoruz. Yeni bir sözleşme de teklif ettik. Ancak Jesse transfer olmak istediğini söyledi. Jesse için şu kadar para istiyoruz diyemeyiz. Duruma bir bakıp ona göre hareket edeceğiz. Eskişehirspor’da bir transfer yasağı olduğu için kiralık oyuncu + para tekliflerini kabul etmemiz mümkün değil.”