AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın daveti üzerine kente gelen Bakan Kasapoğlu, Vali Erol Ayyıldız ile birlikte Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’ne gitti. Bakan ve beraberindekiler burada taraftarın şovuyla karşılandı.

Sporcularla görüşen Bakan Kasapoğlu, Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek ile bir araya geldi. Eskişehirspor Altyapı Tesisleri’nin Bakanlık tarafından yapılacağı müjdesini veren Kasapoğlu, “Eskişehirsporumuzun en kısa zamanda mazisindeki şanlı günlere dönmesini umut ediyoruz. Bazı markalar vardır, ünü sınırları ve çağları aşar. Şimdi böyle bir markanın çatısının altındayız. Eskişehirspor çok büyük ilklere imza atmış öncü bir kulüp. Eskişehirspor’un daha güçlü yarınlara yürümesi hepimiz açısından çok mühim. Bu yüzden bugün buradayız. Bugüne kadar yetiştirdiği birçok yıldızı yine yetiştirebilmesi için var olan akademiyi büyütmek en büyük arzumuz. Burada altyapısıyla, kadın futbol takımıyla, taraftarıyla çok büyük bir enerji var. Amacımız bu enerjiyi hep birlikte sevgiyle büyüterek aydınlık yarınlara hep birlikte yürümek” dedi.

Eskişehirspor Altyapı Tesisleri için yaklaşık 25-30 milyonluk bir harcama yapılacağı ifade edildi.

Öte yandan Bakan Kasapoğlu’nun ‘iyi haberleri’ bununla sınırlı değildi. Anadolu Üniversitesi’nin yılan hikayesine dönen ve öğrencilerin mağduriyetine neden olan kapalı spor salonu yapımı da tatlıya bağlandı. Bakan, AÜ Kapalı Spor Salonu’nu da en kısa zamanda yapacaklarını kaydetti. Kasapoğlu son olarak bazı kırsal ilçelerde spor yatırımları yapma sözü verdi.

Böylece Bakan Kasapoğlu’nun Eskişehir ziyaretinde yaklaşık 100 milyonluk yatırım sözü alınmış oldu. Bakan Kasapoğlu’na teşekkür eden AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, “Bakanımıza güzel ve anlamlı sözleri için, kıymetli destekleri için teşekkür ediyoruz. Bakan Bey ile görüşmeler devam edecek. İnşallah Eskişehirspor’a ve Eskişehir spor hayatına iyi haberler vermeye devam edeceğiz” dedi.