Saadet Lideri, partisinin il kongresine katılmak üzere Eskişehir’e geldi. Ankara’dan hızlı tren ile gelen Karamollaoğlu, Kurşunlu’da öğle namazının ardından tarihi Odunpazarı bölgesinde çay içti, sohbet etti. Saadet Partisi Genel Başkanı’na “Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayları gündemi” de soruldu. Karamollaoğlu, şöyle konuştu: “Biz görüşümüzü çok sık dile getiriyoruz. Adaylar seçim sathı mahalline girilmeden belli olmaz, özellikle de yani şu anda bizim hangi ittifakta bulunacağımızı da biz ancak seçim sathı mahalline girdiğimiz zaman deklare ederiz dedik. Ha zihnimizde bazı düşünceler olur, fikirler olur ayrı bir konu. Ama bugünkü şartlarda seçim ittifakı dediğimiz ittifak seçime ait bir ittifak. Yani bir koalisyon değil. Bunu vatandaşımızın, insanımızın iyi bilmesi lazım. Seçimden sonra nasıl hangi şartlar oluşur eğer bir koalisyon olacaksa bu nasıl ortaya çıkar o, o zaman belli olacak.”
MÜMKÜN DEĞİL, DOĞRU DA DEĞİL…
“Adayların da bugünden belli olması bu yönüyle mümkün değil, doğru da değil. Cumhur İttifakı’nın adayı bugünkü şartlarda Sayın Cumhurbaşkanı gözüküyor. Kendileri de deklare ediyorlar bunu ama diğer taraftan bir ittifakın şu anda hemen bir aday açıklamasının ben mantıklı olduğu kanaatinde değilim. Bunu birileri özellikle işte medya meşgul olsun insanların zihinlerini de meşgul edelim diye ha bire zorlayıp duruyorlar, zorlamayla da aday ortaya çıkmıyor.”
Bir gazetecinin “Tartışmaları biraz erken mi buluyorsunuz” sorusunu “Çok erken, çok erken… Seçim sathı mahalline girildiği zaman aday belirlenir. O zaman belirlenir çünkü o zaman ittifaklar daha sağlam olarak ortaya çıkar, belirgin olur. Her ne kadar tahminlerimiz olsa bile ittifaklar seçim kararı alındıktan sonra belirlenir” diye cevapladı.