Seyitgazili Büyüksarı, bir süredir kanserle mücadele ediyordu. Eskişehir Ziraat Odası’nın eski başkanlarından Büyüksarı, vefat etti. Cenazesi yarın (cumartesi) öğle namazına müteakip Sami Ramazanoğlu Camisi’nden kaldırılacak, Seyitgazi Göknebi köyüne defnedilecek. İsmail Büyüksarı, Eskişehir’in tanınması ve sivil toplumun güçlenmesi için yaptığı çalışmalarla tanınan Oral Büyüksarı’nın da babasıdır. Eskişehir.Net Ailesi olarak Büyüksarı’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına ve severlerine sabırlar diliyoruz.

İsmail BÜYÜKSARI  ( 948-2019)

1948 Yılında Seyitgazi Göknebi Köyünde doğdu. Ortaokulu Seyitgazide okuduktan sonra Bursa Bölge Ziraat Okulunu bitirerek  Tarım Bakanlığında işe başladı. TC Ziraat Bankasında çalışırken Eskişehir Ziraat Odasında Genel Sekreter olarak teklif geldi ve göreve başladı. Daha sonra Ziraat Odası Başkanı oldu ve 15 yıl oda başkanlığı yaptı. Bu süreçte TZOB Genel Başkan adaylığı , Millet Vekili adaylığı değişik sivil toplum örgütlerinde kuruculuk , yöneticilik yaptı. 
Eskişehir Ziraatçılar Dernek Başkanlığı yaptığı dönemde, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL den Türk Çiftçisi hakları savunmasından dolayı 2 kez " çiftçi özel onur ödülü " almaya hak kazandı.
Eskişehir Yunus Emre Vakfı, Seyyid Battal Gazi Vakfı kurucusudur. Aynı zamanda Eskişehir Ertuğrulgazi Yörük Türkmenler Derneği tafarında " Eskişehir Yörük Beyi " ünvanı aldı. 
Geçen son 6 ayda yakalandığı akciğer kanserine yakalanarak 21 Haziran Cuma sabahı vefat etti. Eskişehir çiftçisinin 3 neslinin tanıdığı ve köylünün her zaman yanında hep iyi hatıralarla anılan başkan oldu.

NOT: Çelenk Yerine :
Seyyid Battalgazi Vakfı
Vakıfbank  Eskişehir Şubesi
IBAN: TR83 0001 5001 5800 7285 0196 15 hs bağış yapmaları rica olunur.