İşte toplantıdan öne çıkan konu başlıkları;

66 BİN 208 HANEYE DESTEK SAĞLADIK

"Faz-1, Faz-2, Faz-3 kapsamında toplam 66.208 haneye 66 milyon lira nakdi destek yapılmıştır."

298 MİLYON LİRA KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

"İşyerindeki çalışmanın geçici olarak durdurulması ya da azaltılması halinde, 3 aydan fazla olmamak kaydıyla sigortalılara, çalışamadıkları dönem için sağlanan finansal destek kapsamında Eskişehir’de toplam 47.269 kişiye 298 milyon lira destek sağlanmıştır. Bilindiği üzere üç defa, üç ay süreyle uzatıldı ve halen devam ediyor. Ayrıca kişilere ücretsiz izne çıkarıldıkları veya işsiz kaldıkları dönem için toplam 25.025 kişiye 76 milyon lira destek sağlanmıştır."

35 BİN KİŞİYE 31 MİLYON LİRA SAĞLANDI

"Kısa çalışma ödeneğinden ya da nakdi ücret desteğinden faydalanan sigortalı çalışanın normal çalışma süresine dönmesi durumunda sigortalının çalıştığı işyerine (özel sektör) prim desteğinden toplamda 35.667 kişi için 31 milyon TL destek sağlanmıştır. Eskişehir için başlıklar halinde ifade ettiğimiz rakamların toplamı ise 523 milyon lirayı aşmıştır. Türkiye genelinde ise bu rakam 52 milyarı geçmiştir."

GELİR KAYBI VE KİRA DESTEĞİ ÖDEMELERİNE BAŞLANILDI

"Kovid-19 salgınından etkilenen esnaf, sanatkâr ve gerçek kişi tacirlere yönelik gelir kaybı desteği ödemelerinin ilk taksiti 20 Ocak'ta, kira desteği ise 27 Ocak'ta ödenmeye başlanmıştı. İlk başvuru tarihi olan 11 Ocak’a kadar başvuru yapanlar ilk ödemelerini aldılar. Esnaf ve sanatkârlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik gelir kaybı ve kira desteği ödemelerine de başlanıldı."

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ 26 MART’TA BAŞLADI

"23 bin 470 çiftçimize alan bazlı hesaplanan 95 milyon 955 bin 482 lira mazot ve gübre desteği 26 Mart Cuma itibariyle başladı."

 Ayrıntılı tablo şu şekilde;

YAŞAR KEMAL CADDESİ TRAFİK SORUNUNA YÜZDE YÜZ KATKI SAĞLAR

"Yaşar Kemal Caddesi şehrin gelişme bölgesindeki; 71 Evler, Emek, Vadişehir ve Ihlamur Kent’in güney bölümünden geçen, bu mahalleler ile çevreyolu ve Seyitgazi yolunu birbirine bağlamak suretiyle şehrin trafik sorununa yüzde yüz katkı sağlayacak bir güzergâhtır. Seyitgazi yolu ve Çevreyolu arasındaki bu bağlantı trafik sıkışıklığını özellikle güney akstan alternatif bir güzergâh ile hızlı ve etkili bir çözüm olacağı açıktır."