Tepebaşı Belediyesi, milli bayramlarda gerçekleştirdiği etkinliklere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da devam etti.

Özdilek yanındaki çamlık alanda düzenlenen konser programında da çok sayıda Eskişehirli vatandaş, Cumhuriyetimizim 99’uncu yılını coşkuyla kutladı. Programda ilk olarak Tepebaşı Belediyesi temizlik emekçilerinden oluşan Eko Şov Ritim Grubu sahne aldı. Eko Şov, temizlik araç ve gereçleri ile yaptığı kendine has müziği ile sevilen şarkı ve marşları seslendirdi.

Ardından sevilen sanatçı Mehtap Meral sahne alarak sevilen şarkıların yanı sıra günün anlam ve önemine uygun marşlar ile Eskişehirlileri ısıttı. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da sahneye çıkarak alanı dolduran vatandaşlar ile birlikte 10. Yıl Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi.

Başkan Ataç: Cumhuriyet demek fazilet, özgürlük, bağımsızlık demektir

Burada bir konuşma yapan Başkan Ataç, Cumhuriyet’in önemine değinirken, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını hasret ve özlemle anıyorum. 1923’te bundan tam 99 yıl önce, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceklerini söylüyor ve bunu gerçekleştiriyor. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, nice nice yıllara. Cumhuriyet demek fazilet, özgürlük, bağımsızlık demektir. Ümmeti ulus yapmak, egemenlik demektir. Cumhuriyeti sevmek adam olmak demektir. Bizim bir tanecik liderimiz, başkomutanımız var, o da Mustafa Kemal Atatürk. Eğer onlar Kurtuluş Savaşı’nı kazanmamış olsaydı bugün ne Mehtap’ın adı Mehtap olurdu ne de Ahmet’in adı Ahmet olurdu. Bu yurttaşlık kitaplarında bile yazardı, eskiler bilir. Eğer Kurtuluş Savaşı kazanılmamış olsaydı Türk isimlerini taşıyamazdık. Ayrıca bugün belediye başkanı olamaz, cumhur başkanı olamazdık. Onların sayesinde biz bu görevleri üstlendik. Onlara ne kadar özlesek azdır. Cumhuriyetin değerlerini çok iyi bilelim. Ne mutlu Türk’üm diyene. Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerini kullandı.

Konser programı Eskişehirlilerin alkışları eşliğinde sona erdi.