Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya üzerinden açıkladığı Yunus Emre Edebiyat Armağanı Şiir Yarışması’nın kazananı Kağıt Katlama Sanatı şiiri ile Gülşah Demirci oldu. Yarışmada Gökhan Kefal, Süt Kozası şiiri ile ikinci, Güler Meriçkan Güleç ise Gün Ola Harman Ola şiiri ile üçüncülük kazandı. Jüri üyeleri Prof. Dr. Baki Asiltürk, Doç. Dr. Eylem Saltık, Doç. Dr. Gökhan Tunç, Şair Haydar Ergülen, Şair Orhan Haşim Elmalı, Prof. Dr. Medine Sivri ve Doç. Dr. Mehmet Can Doğan’ın değerlendirmeleri ile Yunus Emre Edebiyat Armağanı Şiir Seçkisi Kitabı’nda şiirleri yer alacak 31 eseri de yaptığı paylaşımda açıklayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yunusemre.eskisehir.bel.tr web sitesi üzerinden kazanan şiirleri de yayınladı.

2021 yılının Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması sebebiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına seçilmesiyle, Eskişehir’in önemli değerlerinden biri olan Yunus Emre’nin adını ve anısını yaşatmak için Porsuk Kültür ve Sanat Dergisi işbirliği ile şiir yarışması düzenlendiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşlara şiir yarışmasına gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkür ederken, dereceye giren yarışmacıları da tebrik etti.

Yunus Emre Edebiyat Armağanı Şiir Yarışması’nın sonucunda birinciye 2000 TL, ikinciye 1500 TL, üçüncüye ise 1000 TL ödül verileceğini belirten Porsuk Kültür ve Sanat Dergisi yetkilileri ise, Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gelecek yıl da başka hikaye, öykü alanlarındaki yarışmalarla Yunus Emre’yi anacaklarını belirttiler.