Eskisehir.Net Dergi’nin 31’nci sayısının kapağında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in makam odasında yer alan ‘kurtuluş belgesi’ yer alıyor. Yılmaz Hoca’nın bir web sitesinde görüp satın aldığı tarihi belgede; Diyanet İşleri Reisliğinin 1930 yılında Büyük Erkanı Harbiye Reisliğine sorduğu “Eskişehir’in kurtuluş günü ne zaman” sorunun cevabı görülüyor. Harp Tarihi Encümeni 27 Ağustos 1930’da Diyanet İşleri’nin sorduğu soruya 9 Eylül 1930’da cevap veriyor. Resmi yazıda “İstiklal harbinde Eskişehir 20 Temmuz/337 tarihinde Yunanlılar tarafından işgal ve 2/Eylül/338 tarihinde tarafımızdan istirdat edilmiştir efendim.” Belgenin imza kısmında “Büyük Erkanı Harbiye Reisi Müşür” yazısıyla Fevzi Paşa’nın imzası görülüyor. Kurtuluş Savaşı’nın beş önemli meydan muharebesinden üçüne ev sahipliği yapan Eskişehir, 20 Temmuz 1921 ile 2 Eylül 1922 arasında Yunan işgaline uğramıştır.
Genç Tecrübe’nin konuğu Sedat Duraz oldu. Portre’de Haydar Çorum ve Özkan Alp var. AHPADİ Dönem Sözcüsü Av. Mehmet Ektaş, daraltılmış bölge seçim sistemini yorumladı. Başta kalemler olmak üzere kırtasiye malzemelerine ilgi duyan Mali Müşavir Dündar Ünlü de bu ayki konuklardan… Dr. Asiye Akgün ve Ecz. Zeynep Akbey Yamaç, Bir Doktor Bir Eczacı’da sezaryeni masaya yatırdı. Bu sayıda Atahan Gezer’in Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanlığına seçilen ilk kadın başkan olan Sevinç Uluçeşme ile röportajı da okunabilir. 
Ajanda bölümü, Eskişehir’de eylül ayında yaşananlara hızlı bir bakış imkanı sunuyor. Ahmet Atuk yorumuyla kentin eski fotoğrafları mutlaka ilginizi çekecek. Öğretim Görevlisi Aysun Güneş röportajında “Çocuğun elini sanal alemde de bırakma” diyor. Her şeyin satılık olduğu Artbag Coffee Book’a da yakından bakabilirsiniz. Ticaret Odası’nın Fashion Eskişehir etkinliğinin yanı sıra 14 Soru’da THY Sorumlu Kaptan Pilotu Mehmet Aksoyek ve Avukat Pelin Sacar’ın cevapları var.
Eylül sayısında Prof. Dr. Cengiz Türe, Busena Çelik Zümbül ve Cihan Yıldırım’ın makaleleri de okunabilir.