Şehir Hastanesi hattını 2019 yılında açtıklarını ve geçen sürede kur farklarındaki artış ile araya pandemi sürecinin girmesiyle bu hattı açmakta geciktiklerini ifade eden Başkan Büyükerşen, yaklaşık 20 bin kişiye hizmet verecek hattın işletime başlamasıyla tramvay hat uzunluğunun 45 kilometreye çıkacağını belirtti.

Kent içi ulaşıma büyük bir yatırım yaparak tramvay hatlarını Emek Mahallesi’nden Şehir Hastanesi’ne, oradan da Sultandere ve 75. Yıl Mahallesi’ne uzatan Büyükşehir Belediyesi, ilk etap olan Emek-71 Evler-Şehir Hastanesi’nin ardından Sultandere-75. Yıl hattını da hizmete açıyor. Son deneme sürüşlerine katılan ve hat hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 75 Yıl Mahallesi sakinlerinin ulaşım sorununu kalıcı olarak çözecek bu hat ile ESTİM ve Oto Center’a da ulaşım sağlayacağını belirtti. Büyükerşen “Öncelikle basına da yansıyan hattın hizmete açılmasındaki gecikme sebeplerini hemşehrilerimizle paylaşmak istiyorum. Şehir Hastanesi hattını hizmete açmamızın üzerinden 2 yıl geçti. Bu dönemde araya giren pandemi süreci çalışmalarımızı önemli ölçüde etkiledi. Ayrıca 2 yıllık süreçte kur farklarındaki artış da çeşitli gecikmelere neden oldu. Gecikmeli de olsa bu hattımızı hizmete sokmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hat ile ilgili bilgilere gelecek olursak, 12 Mart 2021’de 12 numaralı 75. Yıl-Sultandere-Osmangazi Üniversitesi hattımızı saat 12.00’de hizmete başlatacağız. Bu hattımız 75.Yıl Mahallesi-Sultandere Mahallesi-Şehir Hastanesi-71 Evler-Emek-Odunpazarı-Belediye ve Osmangazi Üniversitesi güzergâhında çalışacaktır. Hattın açılmasıyla kent merkezinden ESTİM ve Oto Center olarak bilinen bölgeye de ulaşım tramvayla sağlanabilecek. Vatandaşlarımız ilk 10 gün seferlerimizden ücretsiz olarak faydalanabilecekler” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, büyük bir hızla yapımını tamamladığı ve hizmete sunduğu Emek-Şehir Hastanesi tramvay hattının ardından bu hattın devamı niteliğinde olan 75. Yıl-Sultandere-OGÜ hattını da 12 Mart Cuma günü saat 12.00’de hizmete başlatıyor.

“Opera-Kumlubel hattını da en kısa sürede açacağız ve sonra tramvayı şehrin kuzeyine götürmek istiyoruz”

Diğer yandan Opera-Kumlubel hattında çalışmaların hızla devam ettiğini ve son eksiklerin tamamlanarak bu hattın da en kısa sürede hizmete başlayacağını belirten Başkan Büyükerşen, Eskişehir Teknik Üniversite başta olmak üzere kuzey mahallelere de tramvayı götürmek istediklerini ifade etti. Büyükerşen “Kumlubel hattımızda da çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Eksiklerin tamamlanmasıyla birlikte bu hattımızı da açacağız ve tramvay hattı uzunluğumuz 55 kilometreye çıkacak. Bu hattı da hizmetinize sunduktan sonra, tramvayı şehrin kuzeyinde kalan mahallelerimize götüreceğiz. Önceki adıyla 2 Eylül Kampüsü, yeni adıyla Eskişehir Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne ve kuzey mahallelerimize de tramvayı mutlaka götüreceğiz. O hatlarla ilgili gereken fizibilite ve proje çalışmaları devam ediyor. İmkânlarımız ölçüsünde bu hatlara da bir an önce başlamak istiyoruz” dedi.

Vatandaşlar 75. Yıl-OGÜ hattının sefer saatlerine 12 Mart itibariyle www.eskisehir.bel.tr ve www.estram.com.tr üzerinden ulaşabilecekler ve bu hattı 22 Mart tarihine kadar 10 gün boyunca ücretsiz kullanabilecekler.