Haber merkezi

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, yaptıkları girişimler sonucu Yeni Eskişehir Stadı'nın adının Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca "Atatürk" olarak belirlendiğini belirterek, bunun duyurusunu kenti ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını söyledi.      

Avcı, partisince "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları Eskişehir" adlı etkinlik kapsamında Tasigo Otel'de düzenlenen basın buluşmasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Buir soru üzerine Atatürk Stadı'nın yıkılarak Millet Bahçesi'nin yapıldığını ve adının Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi olması için burada yetkili olan Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını ifade eden Avcı, "Bu toplantı başlamadan önce gazeteciler sorar diye Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştüm. Millet Bahçesinin adı Recep Tayyip Erdoğan oldu ancak yeni stadın adının da Atatürk olması için Eskişehir kamuoyunda bir istek vardı. Bununla ilgili bazı şeyler de söylenmişti. Buradan ip ucunu vermiş olayım.  Yeni Eskişehir Stadı'nın adı Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca Atatürk olarak belirlendi. Bunun duyurusunu kenti ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak" diye konuştu.