Eskişehir Ticaret Odası, ATAP A.Ş (Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı) işbirliğinde sürdürdüğü Eskişehir İnovasyon Yazılım ve AR-GE Kümelenmesi (ESİYAK) projesinin yurt dışı pazarlama faaliyetlerine Hollanda’dan başladı. Ticaret Bakanlığı tarafından, HİSER (Hizmet Sektöründe Rekabet Gücünün Artırılması Programı) kapsamında desteklenen proje kapsamında ilk temas Amsterdam’da gerçekleştirildi. ETO Başkanı Metin Güler, ESİYAK projesinde yer alan bilişim ve yazılım firmalarının temsilcileriyle birlikte Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan’ı ziyaret ederek, proje kapsamında sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bilişim sektöründeki firmalarımızı küresel arenaya taşımak istiyoruz

Projede yazılım ve bilişim alanında faaliyet gösteren 8 firmanın bulunduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, projeyle Eskişehir’in bilişim ve yazılım sektöründeki firmaları küresel arenaya taşımayı amaçladıklarını kaydetti. Bu kapsamdaki ilk yurt dışı pazarlama faaliyetine bilişim sektöründe dünya sıralamasında çok önemli biri yeri olan Hollanda’dan başladıklarını belirten Güler, Eskişehir’in AR-GE, inovasyon, yazılım ve bilişimdeki gücünü artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, Eskişehir Ticaret Odası’nın ATAP A.Ş işbirliğinde sürdürdüğü projeye destek olmaktan memnuniyet duyacaklarını kaydetti. Arıkan, ETO’nun bilişim ve yazılım faaliyetleri alanında ülkede görüşmelerde bulunmak amacıyla konsolosluğu ziyaret etmesinin sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

Hollandalı firmalarla yüz yüze iş görüşmesi gerçekleştirildi

ETO heyeti Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosluğu temaslarının ardından uluslararası CMS law-tax-future firmasıyla bir araya geldi. Toplantıda CMS uzmanları tarafından yapılan sunumla AB ülkelerinde ve şirket kurulabilmesi için uygulanan prosedürler, vergilendirmeler ve hukuki süreçler hakkında bilgi verildi. CMS bilgilendirme toplantısının ardından ESİYAK projesinde yer alan ETO üyeleri, Hollanda’da yer alan ve uluslararası alanda yazılım, bilişim ve donanım alanında faaliyet gösteren firmalarla yüz yüze iş görüşmesi gerçekleştirdi. Ticaret Bakanlığı Uzman Yardımcısı Derviş Doğruer’in de katıldığı görüşmelerde firmalar faaliyetleri, sürdürdükleri projeler hakkında bilgi verdi.