Ayyıldız, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"İnsanın temel haklarından biri olan sağlıklı yaşam hakkı, nitelikli bir toplumun en önemli unsurudur. Sağlık hizmetlerini halkımıza ulaştırmada fedakârca görev alan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramı” nı kutlarım.

Yüce Allah’ın insan hayatının kutsal olduğunu bildirdiği, bu sebeple bir insanı yaşatmayı bütün insanlığı yaşatmak kadar üstün bir fazilet saydığı inancın sahipleri ve sosyal devlet olmanın bir gereği olarak sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkarılması, hepimizin ortak amacıdır. Hayatın her alanında olduğu gibi tıp alanında da bilimsel gelişmeler yaşanmış, bugün gelinen noktada sağlık alanındaki verilerde ülkemiz önemli bir noktaya ulaşmıştır.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şeklinde miras kalan yönetim anlayışımıza sadık bir çizgide devletin yaşamasını insana bağlayan, insan odaklı bir yönetimi esas alan Türkiye Cumhuriyeti devletimiz; vatandaşlarımızın yaşam standartların, insanımıza sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini eskisiyle mukayese edilemeyecek düzeyde artmıştır ve arttırmaya devam etmektedir.

Özellikle son iki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs  salgınının yayılımını engellemek, salgından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak için büyük fedakârlıklarda bulunarak üzerlerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmeye çabalayan tüm hekimlerimize, sağlık personelimize, sağlıklı toplum olabilme yolunda var gücüyle çalışan her yüreğe teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bir nefes sıhhatin bile değerinin bilincinde olarak Tıp Bayramını kutladığımız bu günde; görevi başında şehit düşen ve  ebediyete irtihal eden sağlık çalışanlarını rahmetle anıyor, milletimize hizmet vermeye devam eden sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, tüm sağlık çalışanlarının  14 Mart Tıp Bayramlarını tekrar tebrik ediyorum."