Valisi Çakacak'ın mesajı şöyle:

"3 Temmuz 2017 tarihinde başladığım ve hizmet etmekten onur duyduğum Eskişehir Valiliği görevimden, 10.06.2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliğine atanmam nedeniyle ayrılıyorum.

Öncelikle 13 yılı aşkın bir süre Aziz milletimize Vali olarak hizmet etme fırsatı ve imkanı tensip eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum.

Mülki İdare Amirliği mesleğine başladığım 1985 yılından bugüne kadar “Halka Hizmet Hakk’a Hizmettir!” düsturuyla insanı merkeze alan bir yönetim anlayışıyla; tüm iş ve hizmetlerimizi hak, hakkaniyet ve adalet prensiplerine uygun olarak yerine getirmeye özen gösterdim. Devletimizin şefkatini ve hoşgörüsünü en ücra köşelere varıncaya kadar hissettirerek, kamu yararını ön planda tutan bir anlayışla hizmetlerin en verimli şekilde yerine getirilmesi çabası içinde oldum.

İç Anadolu Bölgesi’nin parlayan yıldızı olarak gördüğüm; Türkiye’nin en önemli bilim, kültür, sanat ve öğrenci şehirlerinin başında gelen Eskişehir’de görev yapmış olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışından hareketle mesai arkadaşlarımla Eskişehir’in gelişmesi, kalkınması ve her bir ferdinin güven içerisinde yaşamasını sağlamak ve şehrimizi daha iyi bir noktaya ulaştırmak için büyük bir gayret ve samimiyetle çalıştık.

Bu güzide şehirde siz değerli hemşehrilerimize hizmet etmekten büyük bir onur duydum. Eskişehir; tarihî ve kültürel dokusu; sanata, kültüre, spora değer veren; çalışkan, hoşgörülü, sevecen insanlarıyla hayatımızda unutulmayacak bir yer edinmiştir.

Eskişehir’de bulunduğum süre içerisinde çalışmalarımda bana yardımcı olan tüm mesai arkadaşlarıma, milletvekillerimize, askerî erkâna, değerli meslektaşlarım vali yardımcıları ve kaymakamlarımıza, kıymetli yargı mensuplarımıza, yerel yönetimlerimize, üniversitemizin kıymetli mensuplarına, il müdürlüklerimize, sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına, muhtarlarımıza, siyasi parti il ve ilçe teşkilatlarına, ulusal ve yerel basın mensuplarımıza ve tüm Eskişehirli hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Eskişehirli hemşehrilerime arz-ı veda ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."