Vali Çakacak, öncelikle toplantıya katılanların geçmiş Ramazan Bayramını kutlayarak, muhtarlarımız aracılığıyla mahallerinin istek ve taleplerini dinledi. Vali Çakacak,vatandaşların sorunlarına çare bulmak ve yaşamlarını kolaylaştıracak imkanları sağlamanın asli görevleri olduğunu belirtti. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen toplantılarla, kaliteli hizmetin vatandaşa daha çabuk ulaştırılması için daire müdürleri ile muhtarlarımızı bir araya getirdiklerini aktaran Vali Çakacak, mahallelerinde yaşayan vatandaşların sorunlarını en iyi bilen kişiler olan muhtarların sorunlarını dinlemek ve bu sorunların çözüme kavuşturulmasını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantılara büyük önem verdiklerini kaydetti. Eksiklerin giderilmesi noktasında muhtarların kendilerine ilettikleri sorunlara verdikleri önemi belirten Vali Çakacak, muhtarların vatandaşlarla devlet arasında kamu hizmetlerinin daha iyi görülmesi açısından köprü görevi üstlendiğini kaydetti. 
Milletimize hizmet etmek için görevlendirildiklerini ifade eden Çakacak, "Kamu görevlilerinden muhtarlarımızın ilettiği taleplere hassasiyetle davranmalarını rica ediyorum. Devletimizin emrinde, milletimizin hizmetkârıyız. Karşılıklı birbirimizi dinlediğimizde sorunlar daha kolay çözüme ulaşacaktır" şeklinde konuştu. 
Türkiye’nin her zamankinden daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu bildiren Vali Çakacak, “Birlik ve beraberliğimizi her daim muhafaza etmeliyiz. Ülkemizdeki insanların huzur, güven ve dayanışma içerisinde yaşaması bizler için çok önemlidir” diye konuştu. 
Muhtarlardan gelen istek ve talepleri tek tek dinleyen sorunların imkanlar ölçüsünde ilgili kurum yetkilileri tarafından çözüme kavuşturulacağını söyledi. Toplantının sonunda Vali Çakacak, katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. 
Vali Çakacak’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Orman Bölge Müdürü Recep Temel, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Müftüsü Bekir Gerek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Yoldaş, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Alkan, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.