Düzenlenen toplantılarda alınan taleplerin ilgili kurumlara hemen iletildiği kaydeden Vali Çakacak, isteklere hukuk çerçevesinde mutlaka cevap verildiğini söyledi.

Vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak hizmetlerin daha kaliteli hale gelmesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydeden Vali Çakacak, muhtarlardan gelen talep ve şikâyetleri toplantıda yer alan ilgili kurum müdürlerine hemen ileterek, inceleme yapılmasını, talep ve şikâyetlerin en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını istedi.

İstekleri yakından takip ediyoruz
“Bizler devlet olarak, kamu kurumları olarak muhtarlarımıza elimizden gelen en büyük yardımı yapmaya çalışıyoruz.” diyen Vali Çakacak, “Vatandaşlarımızın sizlere ilettikleri sorunlar son derece kıymetlidir, değerlidir. Bizler de vatandaşlarımızın sizlere ilettikleri sorunları en kısa sürede çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz. Hepimizin vatandaşlarımıza karşı yükümlü olduğumuz görevlerimiz var. Bunların en başında da ulaşılabilir olmak geliyor. Bu yüzden muhtarlarımızın talepleri bizim için her zaman önemlidir. Vatandaşlarımızın yaşadığı mahallede bir sıkıntısı veya bir sorunu varsa, muhtarlarımız bunu ilgili kurumlara iletmektedir. Bizde bu istekleri yakından takip ediyoruz.” dedi.

Geçmişi çok eskilere dayanan muhtarlık müessesesinin çok önemli bir görev olduğuna dikkat çeken Vali Çakacak, son yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde göreve seçilen muhtarlara hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Bir önceki toplantıda gündeme getirdikleri sorunların çözüme kavuşturulduğunu söyleyen muhtarlar ise Vali Çakacak’a ilgisinden dolayı teşekkür etti. Vali Çakacak’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Sarıcakaya Kaymakamı Hasan Hüseyin Uzan, Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, İl Emniyet Müdür V. Fatih Terzi, İl Jandarma Komutan V. J.Alb. Durmuş Yöndem, Orman Bölge Müdürü Recep Temel, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik, İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu ve muhtarlar katıldı. Toplantı, talep ve isteklerin iletilmesiyle sona erdi.