Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, Nasreddin Hoca’nın tarihi bir kişilik olmanın ötesinde Türk milletinin felsefi zekasını öne çıkaran bir kişilik olduğunu söyledi

29-30 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirecek olan Sivrihisar Uluslar Arası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali’nde bir araya gelmenin mutluluğu yaşadıklarını bildiren Vali Çakacak, “Festivale katılmak için Eskişehir’e gelen misafirlerimizin kendi evlerindeki gibi rahat etmelerini arzu ediyoruz. Festival kapsamında, bütün insanlığa mal olmuş Nasreddin Hoca gibi büyük bir değerin ve Türk kültürünün tanıtılması, yaşatılması amaçlanmaktadır. Geçmişimizden gelen kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması ve aynı zamanda uluslararası alanda tanıtılması bizim için önemlidir.” dedi.

Festivale her geçen yıl daha çok katılımın olacağı inancı içerisinde olduğunu kaydeden Vali Çakacak, “Eskişehir’in sahip olduğu kültürel zenginlikleri düzenlenen bu etkinlikler sayesinde tüm dünyaya tanıtma fırsatı buluyoruz. Değerli konuklarımızı Eskişehir’de görmekten büyük bir mutluluk duyduk.” şeklinde konuştu.

“Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali” nin bu yıl ikincisini düzenlediklerini hatırlatan Başkan Yüzügüllü de “Tanıtım yürüyüşü ile başladığımız festival çerçevesinde, yurtdışından gelen misafirlerimizle birlikte Valimiz Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret ediyoruz.” dedi.

Ziyaretin sonunda ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Vali Çakacak’a takdim eden gruplar, Eskişehir’de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Festival kapsamında gösterilerini sergilemek üzere gelen Rusya Federasyonu Hindistan halk dansları topluluğu, Kuzey Kıbrıs halk dansları grubu, Makedonya Halk Dansları Topluluğu, Karaçay Çerkez Cumhuriyeti Dans grubu, Güney Kore Halk dansları topluluğu, Edirne Taşköprü Dans Grubu ve ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden Kuzeyin Uşakları Halk Dansları Topluluğu 3 gün boyunca Eskişehir’de çeşitli gösteriler sunacak.