Eskişehir iş ilanları için tıklayın

İlimizde 01 - 02 ve 03 Mayıs 2020 tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını söyleyen Vali Çakacak, Covid-19'un yayılmasını engellemek amacıyla sosyal izolasyonun sağlanması, sosyal hareketliliğin ve insanlar arası temasın azaltılması için alınan tedbirlerin titizlikle uygulanmasının son derece önemli olduğunu ifade etti.

İl Sağlık Müdürü ve sağlık yöneticileri ile Covid-19’la mücadelede sağlık hizmetlerinin yürütülmesi, alınan tedbirlerin genel duruma etkisi konuları hakkında değerlendirmelerde bulunduklarını açıklayan Vali Çakacak, “Alınan bütün tedbirleri kamu kurum ve kuruluşlarımız ile tüm vatandaşlarımızla birlikte titizlikle uygulamalı ve devam ettirmek zorundayız.” dedi.

İlimizde hastane imkân ve kabiliyetleri açısından hiçbir sıkıntının olmadığını dile getiren Vali Çakacak, son yıllarda sağlık hizmetlerine yapılan yatırımların hayata hayat kattığını, bu zorlu süreçte yapımı tamamlanarak hizmete sunulan Şehir Hastanelerinin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Eskişehir’deki kamu ve özel yataklı tedavi kurumlarında toplam 9321 sağlık çalışanın hizmet vermekte olduğunu ifade eden Vali Çakacak, bu zorlu süreçte gösterdikleri performans, başarılı ve fedakarca hizmetlerinden dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür iletti.

Vatandaşlardan maske takmalarını, sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uymalarını isteyen Müdür Bilge ise, yapılan çalışmalar ile alınan tedbirler hakkında Vali Çakacak’a bilgiler verdi.

Video konferans toplantısında Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey’de hazır bulundu.