TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elif Gürkaynak beraberindeki heyetle birlikte Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. 9 Mart Salı günü gerçekleşen ziyarette Gürkaynak, TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun yürüttüğü projeler hakkında bilgi verdi. Kurul olarak Eskişehir’de kadın girişimciliğinin gelişmesi ve kadın girişimciliğinin cesaretlendirilmesi için çalıştıklarını belirten Gürkaynak, bu amaca dikkat çekmek ve şehrin kurumlarının da desteğini almak amacıyla Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerini kampanyaya dönüştürdüklerini söyledi.

Vali Ayyıldız Kadının Güçlenmesi Prensiplerini imzaladı

Kadın girişimciliğinin ve istihdamının gelişmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyacağını belirten Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, TOBB Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu’nun Birleşmiş Milletler UN Women Turkey Ofisi’nin katkısıyla Eskişehir’de kampanyaya dönüştürdüğü BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEP’s) yaygınlaştırılması için hazırlanan destek beyanını imzaladı.

Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerine (WEP’s) nedir?

Birleşmiş Milletler'in küresel bazda yürüttüğü WEPs platformu, kadınların, tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer almasını sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefliyor. 2010 yılında oluşturulan platform, özel sektöre; iş yerlerinde,

piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktaları sunuyor.